Balıkesir Edremit’te çağdışı mizansen! Çarşaflı kadını zincire bağladılar…

featured

Balıkesir’in Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümünde CHP’ye yakın Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından sergilenen bir gösteri vicdanları yaraladı.

Söz konusu skandal gösteride sözde sembolik olarak beyaz giymiş üzerinde siyah çarşaf örtülü bir genç kız zincire vuruldu.

“TÜRK KADININA ZİNCİR VURULMASI NEREDE GÖRÜLMÜŞ?”

AK Parti Grup Sözcüsü ve Cumhur İttifakı Belediye Meclis Üyesi Murat Tuna, genç kızın zincire vurulmasıyla ilgili “Tarihte görülmemiş bir şey, Türk kadınına nerede görülmüştür zincir vurulması” ifadelerini kullanarak duygularını dile getirdi.

ÇAĞ DIŞI GÖSTERİYE CHP’DEN AKLAMA!

CHP’li Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan da Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin ‘çağ dışı’ gösterisini aklama çabasına girişti.

Arslan, “Bu bir mizansendir. Biz burada katılmak isteyenleri tespit ediyoruz. Esnaflarla beraber, burada yapılacak gösterilerden sorumlu değiliz. Burada o günleri hatırlatarak özgürlüğün nasıl kurtulduğunu anlatıyor. Kimseyi rahatsız edecek bir şey yok. Ben çok anlamış değilim” ifadelerini kullandı.

“SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Büro Memur-Sen Balıkesir Şube Başkan Yrd. Muhammet Seyfettin Çiftçi, Edremit’teki skandal mizansene ilişkin Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne çok sert tepki gösterdi.

İşte Çiftçi’nin açıklamasından satır başları;

Edremit’ in Düşman İşgalinden kurtuluşu törenlerin de, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği adına düzenlenen Halk Oyunları gösterisinde, ÇARŞAF giydirilmiş bir bayanın ZİNCİRLERE vurulması ile başlayan gösteri, oyunun sonunda ÇARŞAF içerisinden çıkan açık bir Bayana dönüşerek neyi amaçlamaktadır! Bunun Edremit in düşman işgalinden kurtuluşu ile ne alakası vardır!

Cumhuriyetimizin Kurucusu Atatürk’ un manevi değerini kendine siper ederek, bu halka hakaret edemezsiniz! Kurtuluş törenin de bile insanların inancı ile alay edecek kadar ileri giden bu zihniyete, kamu yetkilileri nasıl müsaade etmektedir!

Bu gösteriler hiç mi incelemeden geçmedi! Nereden tutsan elde kalacak bu olayla ilgili umarım inceleme başlatılır ve vicdanlar binebze olsun soğutulur… Bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir