Balenciaga, BDSM temalı çocuk kıyafeti çekimleri için özür diledi

İspanyol moda şirketi Balenciaga, küçük çocukları bondaj stili giydirilmiş ayıcıklarla fotoğrafladıkları için tepki çeken kampanya çekiminin ardından özür diledi.

featured

Lüks moda şirketi Balenciaga’nın küçük çocukların ellerinde bondaj stili giydirilmiş ayıcıklarla poz verdiği kampanya çekimi tepki çekti. Markanın kampanya fotoğraflarında aynı zamanda ABD Yüksek Mahkemesi’nin çocuk pornosu yasalarına ilişkin verdiği bir kararın yasal belgelerinin de olduğu görüldü.

Çocuk istismarıyla suçlanan Balenciaga’ya tepkiler büyürken gözler markayla çalışan ünlüler çevrildi.

KIM KARDASHİAN’DAN TEPKİ

Balenciaga’yla çalışan ünlülerden sessizliğini ilk bozanlardan biri Kim Kardashian oldu.

Kardashian sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Son birkaç gündür sessiz kaldım. Bu Balenciaga’nın son kampanyasına öfkelenmediğim için değil. Bunun nasıl olabileceğini kendi adıma anlamak ve ekipleriyle konuşma fırsatı elde etmek için yaptım. Dört çocuk annesi bir kadın olarak bu rahatsız edici görüntüleri gördüğümde adeta sarsıldım. Çocukların güvenliğine saygı gösterilmeli ve çocuk istismarının herhangi bir şekilde normalleştirilmesine yönelik bir girişimin toplumuzda yeri olmamalıdır. Nokta.” ifadelerinde bulundu.

Balenciaga

 

Kardashian sözlerine, “Balenciaga’nın kampanyaları kaldırmasını ve özür dilemesini takdir ediyorum. Onlarla konuşurken konunun ciddiyetini anladıklarını ve benzer durumların tekrarlanmaması için gerekli önlemleri alacağına inanıyorum” ifadeleriyle devam etti.

 

MARKA ÖZÜR DİLEDİ

Tepkilerin ardından kampanyayı hızla kaldıran Balenciaga tarafından  iki kere yapılan özür açıklamasında “Ayıcıklı çantalarımız ve hediye koleksiyonumuzda çocuklar yer almamalıydı. Bu Balenciaga’nın değerlendirme ve fotoğrafları doğrulamada başarısızlıkla birleşen hatalı seçimiydi. Sorumluluk Balenciaga’dadır.” denildi.

Instagram’dan da açıklama yapan şirket tüm sorumluluğun alındığını belirtti.

 

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir