Bakü’de zafer mesajı: “Bugün Nuri Paşa’nın Enver Paşa’nın ruhlarının şad olduğu gündür!”

featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende Azerbaycan halkına hitap ederek bu zaferin, Türk dünyasının bir zaferi olduğunu vurguladı. Erdoğan, “Bugün Azerbaycan’ın milli şairi, büyük mücahit Ahmed Cevad Bey’in ruhunun şad olduğu gündür, bugün Nuri Paşa’nın, Enver Paşa’nın, Kafkas İslam Ordusu’nun yiğit neferlerinin ruhunun şad olduğu gündür. Bugün Azerbaycan şehitlerinin serdarı Mübariz İbrahimov’un ruhunun şad olduğu gündür. Bugün hepimiz için, tüm Türk dünyası için zafer ve gurur günüdür.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Karabağ Zaferi dolayısıyla gittiği Azerbaycan’da Zafer Geçidi Töreni’ne katıldı. Azadlık Meydanı’nda düzenlenen Zafer Geçidi Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan İlham Aliyev’e nazik daveti ve misafirperverliği için şükranlarını sunarak bu zafer gününde Azerbaycan’da olmaktan büyük bahtiyarlık duyduğunu ifade etti. Erdoğan, “Savaş hukuku ağır biçimde ihlal edilmiş, insanlık onuru ayaklar altına alınmıştır. Her mecrada bunun hesabını sormak boynumuzun borcudur.” dedi.

Azerbaycanlı şair Bahtiyar Vahapzade’nin “Topraktan pay olmaz” şiirinden bir bölüm ile konuşmasını sürdüren Erdoğan, Karabağ’ı 30 yıllık hasretin ardından ana vatanla buluşturan Azerbaycan ordusunun neferlerini tebrik etti. Erdoğan, “20 Ocak’ta şehitlerin kabirlerine bırakılan karanfiller nasıl bağımsızlığı hatırlatıyorsa, şimdi de Dağlık Karabağ bölgesine has har-ı bülbül, Azerbaycan topraklarının özgürlüğünün simgesi haline gelmiştir.” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir