Bakan Varank'tan Erdoğan'ın çevirmeni Fatma Gülham Abushanab'a ‘hanım kızımız’ diyen Kılıçdaroğlu'na ayar

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tercümanı Fatma Gülham Abushanab'ı tehdit eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu’nun, profesyonel tercüme yapan bir kadına 'hanım kız' diyerek küçümsediğini ifade eden Bakan Varank, "Rezilsin! Sen partindeki kadınlara böyle hitap edebiliyor musun?" diye sordu.

featured

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tercümanını hedef almıştı.

NATO görüşmelerinde alınan kararları tercümana bağlayan Kılıçdaroğlu, “Erdoğan ne zaman diplomatik görüşmelerde çevirmen olarak yanına o hanım kızımızı aldıysa, ya milyonlarca kaçak sığınmacı ülkemize girdi ya da bedeli milletimize çok yüksek olan sözleşmelere imza attırdılar.” ifadelerini kullanmış ve iktidara gelmeleri durumunda ‘hesaba çekeceğiz’ imasında bulunmuştu.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tercümanını hedef aldı: Çevirmen kızımızdan açıklama isteyeceğiz

BAKAN VARANK’TAN KILIÇDAROĞLU’NA: REZİLSİN

Skandal gelişme sonrası Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kılıçdaroğlu’na sert şekilde yanıt verdi.

Türkçe ve İngilizce’yi ana dili gibi konuşan, profesyonel tercüme yapan bir kadına, ‘hanım kız’ diyerek küçümsediğini vurgulayan Bakan Varank, “Kılıçdaroğlu, REZİLSİN! Sen partindeki kadınlara böyle hitap edebiliyor musun?” ifadelerini kullandı.

“YÜZÜN HİÇBİR YALANDA KIZARMIYOR”

Bakan Varank paylaşımının devamında ise şu ifadelere yer verdi:

“Aynı zamanda, yalancı ve cahilsin de… Daha önce İngiliz bakanın Türkiye’de kamplar kuracağız dediğini iddia ettin. O bakan bunu bizzat yalanladı. Ne özür diledin, ne yalanını düzelttin. Yüzün zaten hiç bir yalanda kızarmıyor…

“SONUÇ: KILIÇDAROĞLU’NDAN ASLA DEVLET ADAMI OLMAZ”

Ne devlet adamlığı ne uluslararası ilişkiler biliyorsun! Liderlerin tete-a-tete yani başbaşa görüşmeleri olur. Her ülke için geçerlidir. Tercümanlar çeviri ile ilgili üçüncü kişiye bilgi veremez. Bu casusluk olur ve SUÇTUR! Sonuç: Kılıçdaroğlu’ndan asla devlet adamı olmaz!”

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir