Yalan çetesinden Bakan Soylu provokasyonu! Yediiklim’in izinsiz kullandığı fotoğrafı gerçekmiş gibi gösterdiler

Duvar, Birgün, Tele 1, Medyascope, T24 ve Karar gibi yalan haber kaynakları, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 105. dönem kaymakam adaylarıyla çektirip İçişleri Bakanlığı tarafından Twitter’da paylaşılan fotoğrafını reklam için izinsiz kullanan Yediiklim Yayınevi ile ilişkilendirmeye çalışarak, büyük bir provokasyona imza attı.

featured

KPSS skandalının odağındaki Yediiklim Yayınevi‘nin Bursa’daki dershanesinin tanıtım afişinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun fotoğrafının izinsiz kullanılması, yalan çetesini harekete geçirdi.

İçişleri Bakanlığının 31 Temmuz 2017’de Twitter’dan paylaştığı o fotoğraflar şöyle:

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Halis Aygün’ü koltuğundan eden Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sorularının sızdırılması olayında, iddiaların merkezindeki Yediiklim Yayınevi’nin Bursa şubesine asılan tanıtım afişi sosyal medyada gündeme geldi.

Duvar kaynaklı yayınlanan haberde, yayınevine bağlı Yediiklim Dershanesi’nin afişinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 105. dönem kaymakam adaylarıyla çektirip İçişleri Bakanlığı tarafından Twitter’da paylaşılan fotoğrafını reklam için izinsiz kullanan Yediiklim Yayınevi ile ilişkilendirmeye çalışılarak, büyük bir provokasyona imza atıldı.

Bunlar da yalan çetesinin provokasyon kokan tweetleri;

NE OLMUŞTU?

31 Temmuz Pazar günü yapılan KPSS’deki bazı soruların, Yediiklim Yayınevi’nin deneme sınavlarında ve ders videolarında sorulan sorularla aynı olduğu iddia edildi.

Sosyal medya ve basında gündeme gelen iddiaları yalanlayan açıklanmasından saatler sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Denetleme Kurulu’na inceme talimatı verdi ve ÖSYM Başkanı Halis Aygün’ü görevden aldı.

Devlet Denetleme Kurulu, iddialarla ilgili incelemesinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Başsavcılık da soruşturma başlattı.

Ayrıca Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, kurul olarak inceleme başlattıklarını duyurdu. Polis Yediiklim Yayınları’nın iki merkez binasına baskın yaparak dokümanlara el koydu.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir