Bakan Pakdemirli yangındaki son durumu açıkladı: “1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi mahsur kaldı”

featured

Manavgat’ta dün 12.00 sıralarında Yeniköy mahallesinde başlayan ve 4 farklı noktada ilerleyen yangına müdahale devam ediyor. Manavgat merkeze 30 kilometre uzaklıkta başlayan yangın nedeniyle birçok ev yanarken, bölgelerde tahliye işlemleri gerçekleştirildi. 62 kişi yangından etkilendi. İlçe merkezine 4 kilometre uzaklıktaki Ulukapı Sülek Mahallesi de boşaltıldı.

Gece boyunca esen şiddetli poyraz nedeniyle alevler Ulukapı Sülek Mahallesin’e kadar geldi. Yangının ilk çıktığı noktaya 25, Manavgat merkeze ise 4 kilometre uzaklıktaki mahalle jandarma ekipleri tarafından boşaltıldı. Alevlerin ortasında kalan evlerdeki vatandaşı jandarma ekipleri siren çalarak uyarıp tahliye etti. Bazı çiftçiler küçükbaş hayvanlarını sürü halinde önüne alarak mahalleden kaçtı.

Kepezbelen’de bir kişi yaşamını yitirdi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ikinci günün sabahında yaptığı açıklamada “Antalya’da 18 köy ve mahalle, Adana Kozan’da 6 köy, Mersin Aydıncık ilçesinde 5 köy boşaltıldı. Antalya Manavgat yangını kontrol altında ancak gece saatlerinde Akseki’de devam eden bir yangın var. Kepezbelen’i boşaltırken evinde yalnız kalan 82 yaşındaki bir amcamız vefat etmiş durumda” dedi.

Manavgat’taki yangından acı haber! Dumandan etkilenen 82 yaşındaki Hasan Ali Yüksel hayatını kaybetti

Pakdemirli “Buradan sizler vasıtasıyla yangın bölgelerindeki vatandaşlarımıza tekrar sesleniyorum. Uyarıları mutlaka dikkate alsınlar. Uyarıları boşa yapmıyoruz. Elbette malımız önemli ama hiçbir şey canımızdan önemli değil. Evinde yalnız kalan amcamız maalesef vefat etmiş durumda. Lütfen anonslara ve bu konudaki çağrılara mutlaka uymamız gerekir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Oymapınar Barajı’nda 10 kişi mahsur kaldı

“Helikopterle bu arkadaşlarımızı alma imkanımız yok. Helikopterler havada zor duruyorlar” diyen bakan şunları söyledi:

“Oymapınar Barajı’nda 10 kişinin mahsur kaldığı bilgisi var elimizde. Hayati tehlikeleri yok. Burada anonslar yapıldı, maalesef orada kalmışlar. Helikopterle bu arkadaşlarımızı alma imkanımız yok. Helikopterler havada zor duruyorlar, biz de güçlük çektik. Bütün bu coğrafyalarda, tüm yangın coğraflarında hava araçları zorlukla faaliyetlerine devam edebiliyor. Oymapınar’da mahsur kalan vatandaşlarımızla ilgili ekiplerimiz yolda. Onları tahliye etme çabası içindeler.

Alevlerin yerleşim yerlerine sıçraması sonucu bazı evler kullanılamaz hale geldi, ahır ve bahçelerdeki hayvanlar öldü, bazı araçlarda, iş makinelerinde ve meyve bahçelerinde hasar oluştu.

Yangın nedeniyle Akseki’nin Kepezbeleni Mahallesi ile Manavgat ilçesine bağlı Karavca, Güzelyalı, Saraçlı, Çeltikçi ve Ulukapı Mahalleri’ndeki bazı evler boşaltıldı.

Ekipler, yangını kontrol altına almak için müdahalesini sürdürüyor. Yangın nedeniyle birçok ev yanarken, bölgelerde tahliye işlemleri gerçekleştirildi.

“Fazla odakla mücadele işimizi zorlaştırıyor”

Bekir Pakdemirli, önceki açıklamasında “Fazla sayıda odakla mücadele ediliyor olması işimizi zorlaştırıyor” demişti. Pakdemirli, evlerinden tahliye edilen vatandaşlara ilişkin “Vatandaşlar genelde akrabalarına dağılmış durumdalar. Yani bir yerde kümelenmiş, Kızılay’ın AFAD’ın yardımını bekleyen bir vatandaş yok” ifadelerini kullandı. Yangının etkili olduğu alanın arttığını belirten Pakdemirli, “Akşam saatlerinde 600 hektar demiştik. Bunun en az üç dört misline çıkacağını görüyoruz şimdiden” değerlendirmesinde bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 62 kişinin yangından etkilendiğini duyurmuş, 3’ünün yanık, 2’sinin kırık, 57’sinin ise dumana maruz kalma sebebiyle tedavi altına alındığını belirtmişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir