Bakan Mahmut Özer’den flaş açıklama: ‘Her okula bir rehber öğretmen atanacak’

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den 2023 öğretmen atamalarıyla ilgili açıklama geldi. Bakan Özer yaptığı açıklamada, her okulda bir rehber öğretmen olacak şekilde atama yapacaklarını duyurdu.

featured

2023 öğretmen ataması çok sayıda öğretmen adayı tarafından merakla beklenirken Milli Eğitim Bakanlığı Mahmut Özer konuya ilişkin açıklamada bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaptığı açıklamada “2023 öğretmen atamasında rehber öğretmenlerimizi her okulda 1 tane olacak şekilde planlıyoruz.” dedi.

ÖĞRETMEN ATAMASI 2023 NE ZAMAN

Milli Eğitim Bakanlığı’nca atama bekleyen öğretmenler için öğretmen atama takvimi yayınlanacak. 2023 öğretmen atamalarına ilişkin atama takvimi açıklanmadı. 2023 öğretmen atamalarına  dair haberler ve atamalarla ilgili duyurular personel.meb.gov.tr adresinden gerçekleştiriliyor.

Önceki sene ilk atama tercihleri 21-26 Ocak tarihleri arasında yapılmıştı.

100 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI

Bakan Özer, önceki haftalarda açıklanan 100 bin öğretmen atamasına dair merak edilen soruları cevapladı. Bakan Özer, öğretmen atamasına ilişkin, “Son 20 yılda 750 bin öğretmen atandı. Her yıl öğretmen ataması oldu. MEB çalışmalarını yapar. Gerekli istişareler yapılır alım yapılacağı zaman kamuoyuyla paylaşılır” şeklinde konuştu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir