Bakan Nureddin Nebati’nin İmamoğlu’na taktığı kapak sosyal medyayı salladı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında Ümraniye-Ataşehir-Gözpete Metro hattının dış finansmanına ilişkin tartışma yaşandı. İmamoğlu'nun "İzin belgesi aylardır imzalanmadı" çıkışına Bakan Nebati, "İzin belgesini geçen hafta imzaladım." ifadeleriyle cevapladı.

featured

Sosyal medyadan paylaşımda bulunan İmamoğlu, “Ataşehir Göztepe Metrosu için kredi bulduk ama Hazine ve Maliye Bakanı aylardır imzayı atmıyor. İstanbul’un kalbine kocaman Finans Merkezi yapılıyor ama metrosu yok.” dedi.

İmamoğlu’nun bu paylaşımına Bakan Nebati yine sosyal medyadan yanıt verdi. Bakan Nureddin Nebati, ”Kredi temin izni, geçtiğimiz hafta İstanbullu vatandaşlarımızın hizmetine sunulmak üzere Bakanlığımız tarafından imzalandı.” ifadesini kullandı.

Bakan Karaismailoğlu’ndan İmamoğlu’nun metro iddiasına tepki: Bu bir emek hırsızlığı

Vatandaşların faydalanacağı bir hizmetin inceleme ve değerlendirme sürecinde asla parti ayrımı yapmadıklarını da belirten Nebati, “Umarım belediyenin ulaşım altyapısında son dönemde oluşan sorunları giderir, mevcut projelerin üstüne beton dökmez ve İstanbulluları yollarda bırakmazsınız.” açıklamasında bulundu.

Bakan Nebati’nin açıklamasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan İmamoğlu, “Sayın Bakan Nebati; öncelikle 16 milyon İstanbullu adına bu imza için teşekkür ederim. Hizmetlerin, halkımıza daha hızlı sunulması konusunda sıkı işbirliğine ve diyaloğa hazırız.” mesajını paylaştı.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir