Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’ndan Alman mevkidaşına Osman Kavala ayarı

Ortak basın toplantısında Alman mevkidaşının Osman Kavala konusundaki açıklamalarına tepki gösteren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "AİHM kararlarını Yunanistan’a hatırlatmazken niye sürekli Kavala konusunu gündeme getiriyorsunuz? Çünkü Kavala’yı Türkiye aleyhine kullanıyorsunuz." dedi.

featured

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’un Osman Kavala hakkındaki açıklamalarına tepki gösterdi.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye geldi.

ÇAVUŞOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

Ardından Türkiye’ye gelen Baerbock, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü.

İkili görüşme sonrası Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Alman mevkidaşı Annalena Baerbock kameraların karşısına geçti.

“KAVALA’YI TÜRKİYE ALEYHİNE KULLANIYORSUNUZ”

AİHM kararlarını değerlendiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Yunanistan’a hatırlatmazken niye sürekli Kavala konusunu gündeme getiriyorsunuz? Çünkü Kavala’yı Türkiye aleyhine kullanıyorsunuz.” şeklinde konuştu.

“BAŞKA SUÇLARDAN DOLAYI TUTUKLULUĞU DEVAM ETMİŞTİR”

Çavuşoğlu, “Elbette Kavala davası hakkındaki yorumları kendi yorumlardır. Herkes düşüncesini söyleyebilir. Ama Sayın Baerbock çıkıp Yunanistan’dan geldi. Çıkıp da yine basının önünde 14 yıldır uygulanmayan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin kararlarını hatırlatsaydı, daha çok saygı duyardım. Çünkü 14 senedir orada yaşayan Türk Halkının haklarındaki kararlar uygulanmıyor. Peki bütün bu mahkeme kararları diğer ülkelerde de var. Bunlar uygulanmazken, niye bir tek kişi, elbette insan hakları mahkemesine bizim her bir vatandaşımızın iç hukuk yolu tüketildikten sonra başvuru hakkı vardır. Bu Osman Kavala içinde geçerlidir, A ve B ismi içinde geçerlidir. Türkiye, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin aldığı serbest bırakma kararını uygulamıştır. Ama başka suçlardan dolayı tutukluluğu devam etmiştir. Nitekim farklı suçlamalardan dolayı bir ceza almıştır. Mahkemelerin kararlarına herkesin saygı duyması lazım. Buna itirazı olanda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine gider.” diye konuştu.

Gezi Parkı davasının gerekçeli kararı açıklandı! Osman Kavala’nın suçları tek tek sıralandı

Soros’un Türkiye şubesi Osman Kavala, Sedat Peker’e de para yağdırmış

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir