Bakan Koca müjdeyi verdi! SMA’da gen tedavisi başlıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, SMA ile ilgili beklenen müjdeyi duyurdu. Koca, nadir hastalıkların tedavisi için İstanbul'da hücre ve gen terapilerinin uygulanması için özel bir hastane kurulacağını, aynı kampüste hücre ve gen tedavisinde kullanılan ilaçların da üretileceğini bildirdi.

featured

Yeni kabine geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Bakan Koca, ilk Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“SMA BİLİM KURULUMUZ VAR”

SMA hastalığı konusunda son derece hassas olduklarını söyleyen Koca, “Bu hastalığın istismar aracı olarak kullanılmasına tahammülümüz yok. SMA Bilim Kurulumuz var. Faydası ispat edilmiş olan ilacın temini sağlanıyor.” ifadelerini kullandı.

SMA’DA GEN TEDAVİSİ BAŞLIYOR

SMA Bilim Kurulu’nun gen terapisinin kimlere uygulanabileceğini, hangi hasta grubunda kullanılabileceğini belirlediğini anlatan Koca, şöyle devam etti:

“Etkili olduğu bir hasta grubu var. Uygulanmak üzere planımızı yaptık. Yakında uygulamaya geçecek. Ayrıca bu konuda önemli bir gelişme var. Nadir hastalıkların tedavisi için İstanbul’da yeni bir hastane kuruyoruz. Bu hastane hücre ve gen terapilerinin uygulanmasına özel olacak. Hastane ile aynı kampüste bir de hücre ve gen tedavisinde kullanılan ilaçları üretecek tesis bulunacak. Böylelikle ilacı kendimiz üretip tedaviyi de kendimiz uygulayacağız.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir