Bakan Çavuşoğlu’ndan ‘muhalefet ile rejimin barıştırılması’ açıklaması: ‘Sözlerimi çarpıttılar’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye’de ‘muhalefet ile rejimin barıştırılması’ iddiası için söylediği sözlere açıklık getirirken, ‘’Sözlerimizi çarpıttılar’’ dedi.

featured

Türkiye ile Suriye arasında yeni bir dönemin başlayacağı iddia edilirken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan son dakika açıklamaları geldi. Çavuşoğlu, Suriye’de muhalefet ile rejimin barıştırılması iddiası için “’Barıştırma’ değil de ‘uzlaştırma’ kelimesini kulandım. Sadece Suriye değil Türkiye içinde bu işi kızıştırmak isteyenler sözlerimizi çarpıttı. Rejim siyasi çözüme inanmıyor, askeri çözüme inanıyor. Kalıcı bir çözüm siyasi çözümdür.” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics ile düzenlediği ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu; “Barıştırma’ değil de ‘uzlaştırma’ kelimesini kulandım. Sadece Suriye değil Türkiye içinde bu işi kızıştırmak isteyenler sözlerimizi çarpıttı. Bayrağımıza el uzatanların eli kırılır.” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu’nun açıklamalarından satır başları;

“İkili ticaret hacmimiz yaklaşık yüzde 50 arttı. Ticaret ile beraber yatırımların artmasını da teşvik ediyoruz. Hedeflerimize emin adımlarla yaklaşıyoruz. Turizm, kültür ve eğitim gibi alanlarda işbirliğimizi geliştirmek istiyoruz. Letonyalıların tatil için bir numaralı tercihi Türkiye ve benim memleketim Alanya. Geçen yıla göre ciddi bir artış var.

Görüşmemizde güvenlik konusundaki işbirliğimizi konuştuk. Letonya ile NATO çerçevesindeki işbirliğimiz sürüyor. Buna değer veriyoruz. Milli Savunma Bakanlığımız NATO’nun doğu kanadındaki katkılarını artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. İşbirliğimizi güçlendireceğiz.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’dan flaş Suriye açıklaması: ‘Muhalefet ile rejimi anlaştırmamız lazım’

TAHIL ANLAŞMASI SORUNSUZ DEVAM EDİYOR

Küresel gelişmeleri ele aldık. Ukrayna savaşı ile ilgili son gelişmeleri ele aldık. Ateşkesin sağlanması için sarf ettiğimiz çabalar konusunda bilgi verdik. Tahıl ihracatı için imzalanan anlaşma sorunsuz devam ediyor. Çabalarımızı sürdüreceğiz.

Letonya Türkiye’nin AB ilişkilerine her zaman katkı sağlamıştır. Zor gülerde Türkiye’nin kıymeti anlaşılıyor ancak zor günler geçtikten sonra AB’li dostlarımız bunu unutabiliyor.

Ermenistan ile normalleşme, Suriye’deki durum gibi konuları çalışma yemeğinde değerlendireceğiz. Mevkidaşıma bir kez daha hoş geldiniz diyorum.”

ŞAM İLE TEMAS OLACAK MI?

Suriye’nin sınır ve toprak bütünlüğünü önemsiyoruz. Suriye’de kalıcı çözüm siyasi çözümdür. Rejim ile muhalefetin anlaşması gerekiyor. İlk defa rejim ile muhalefeti biz bir araya getirmiyoruz ki… Suriye’de kalıcı bir istikrar için bu görüşmenin şart olduğunu dile getiriyoruz.

“BARIŞTIRMA DEĞİL UZLAŞTIRMA KELİMESİNİ KULLANDIM”

‘Barıştırma’ değil de ‘uzlaştırma’ kelimesini kulandım. Sadece Suriye değil Türkiye içinde bu işi kızıştırmak isteyenler sözlerimizi çarpıttı. Bayrağımıza el uzatanların eli kırılır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir