Bakan Bilgin’den yeni asgari ücret ve EYT açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, asgari ücret ve Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Bilgin, Aralık ayında enflasyonun tahribatını ortadan kaldıracak düzenleme yapılacağını belirtirken, EYT kapsamı ile ilgili de milyonları sevindiren detayı açıkladı.

featured

Asgari ücret ve EYT kapsamı hakkında dikkat çeken açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin’den geldi. Bakan Bilgin, “Aralık ayında enflasyonun tahribatını ortadan kaldıracak bir düzenleme yapacağız.” dedi.

“ASGARİ ÜCRET İŞVERENİN DE ÖDEYECEĞİ BİR MİKTAR OLACAK”

Bakan Vedat Bilgin, TİSK Forumu’nda asgari ücret ve EYT’ye ilişkin açıklamalar yaptı. Aralıkta bir araya geleceklerini hatırlatan Bakan Bilgin, “Bu tahribatı ortadan kaldıracak düzenleme yapılacak” dedi. Bilgin, “Asgari ücret 20 bin lira da olsun diyebilirim ama işverenin ödeyebileceği bir rakam olması lazım. Kamuoyundaki asgari ücret söylentileri gerçeği yansıtmıyor” diye konuştu.

“ASGARİ ÜCRET TEMMUZ ZAMMI İLE 5.500 TL’YE YÜKSELDİ”

Asgari ücret halen 5 bin 500 lira civarında bulunuyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için aralık ayında toplanacak.

“EYT SORUNUNU ARALIK BAŞINDA ÇÖZECEĞİZ”

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili konuşan Bilgin, şunları söyledi:

“EYT durumu var. Onu aralık başında çözeceğiz. Tüm sorunları çözen kapsamlı bir düzenleme. Çalışma hayatında insanların kafalarındaki sorunları, endişeleri gidecerek şeffaf düzenleme. EYT ve asgari ücret bekleyenler memnun olacak.”

“EKİM-KASIM-ARALIK AYI ENFLASYON RAKAMLARI ASGARİ ÜCRET İÇİN KISTAS OLACAK”

Bakan Bilgin geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada da şu ifadeleri kullanmıştı:

“Asgari ücret benim de karar vereceğim bir konu değil. Asgari Ücret Tespit Komisyonu var. Enflasyon oranı değerlendirilerek, Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenecek.Yasal süreç belli.

Ekim-kasım-aralık, bu enflasyon rakamlarını göreceğiz. Komisyon bunu değerlendirecek ve karar verecek. Rakam söyleyenlerin hiçbiri gerçeği yansıtmıyor ya da şüreçlerden habersiz.”

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN ASGARİ ÜCRET MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret, memur, emekli maaşları ve tüm kesimlerin gelirlerini etkileyecek ödemelerin yıl başında ciddi şekilde yükseltileceğinin altını çizerken, enflasyonun yol açtığı refah kaybının da aşama aşama giderileceğini vurguladı.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir