56 terörist öldürüldü! Bakan Akar: ‘Hudut hattını tamamen kilitleyeceğiz’

Sınırın sıfır noktasından Pençe Kilit Operasyonu’nu takip eden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, operasyonun başarıyla tamamlanmasıyla hudut hattını kilitleyeceklerini ve teröristlerin sınırlara girmelerinin mümkün olmayacağını söyledi. Akar ayrıca Pençe - Kilit Operasyonu'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısını açıkladı.

featured

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile sınırın sıfır noktasında bulunan 3’üncü Piyade Tümeni’ne ait Taktik Komuta Yeri’ne gitti.

Pençe Kilit Operasyonu’nun gerçekleştirildiği Zap’a sadece 10 kilometre mesafedeki Taktik Komuta Yeri’nde sahadaki son duruma ilişkin brifing alan Akar, operasyona katılan birliklerin komutanları ile video konferans görüşmesi gerçekleştirdi.

“BU YILIN BAŞINDAN BERİ 991 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ”

Mehmetçik’in bugüne kadar önemli işler gerçekleştirdiğini aktaran Akar, “İnşallah bundan sonra da aynı tertip ve düzende çalışmalarımızı sürdürmek suretiyle harekatımızı başarıyla sonuçlandıracağız” dedi.

Terörle mücadelede 24 Temmuz 2015’ten itibaren yeni bir safhaya geçildiğini hatırlatan Akar, “Yurt içi, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde bugüne kadar toplam 34 bin 259 terörist etkisiz hale getirildi. Bu yılın başından itibaren ise etkisiz hale getirilen terörist sayısı 991 oldu. Bu mücadeleyi kararlılıkla sürdürecek ve asil milletimizi bu terör belasından kurtaracağız” ifadelerini kullandı.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir