Bakan Akar duyurdu! Barış Pınarı bölgesine sızmaya çalışan 22 terörist etkisiz hale getirildi

featured

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvveleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile İran hududundaki tedbirlere yönelik yerinde inceleme ve denetlemelerde bulunmuştu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yaptığı son dakika açıklamasında; “Barış Pınarı bölgesine sızmaya çalışan 14, Hava Kuvvetlerimizin Gara’ya harekatında 6, Hakurk’ta 2 olmak üzere 24 saat içinde 22 terörist etkisiz hale getirildi.” dedi.

Bakan Akar açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“Her gün 150’den fazla bölgede pusu ve keşif faaliyeti gerçekleştiriliyor. Termal gece görüş cihazları dahil bin civarında keşif gözetleme vasıtamızla faaliyet gösteriyoruz. Hudutta her zamankinden çok daha yoğun bir şekilde tedbir alındığını, hududun kontrolünün daha da etkin olduğunu herkesin bilmesi lazım.”

Sinop için iki gemi yola çıktı

Batı Karadeniz’deki sel felaketinin ardından bölgede TSK’ya ait helikopterlerin arama-kurtarma çalışmalarına devam ettiğini hatırlatan Akar, “Bölgeye ayrıca 2 yatay kaydırmalı köprü tankı ile 3 sabit köprü aracı gönderildi. Bunların yanı sıra Sinop Türkeli’nde devam eden kurtarma çalışmalarına destek sağlamak, mahsur vatandaşlarımızın ve araçlarının tahliyesi için görevlendirdiğimiz iki gemimiz de yola çıktı” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir