Halil Konakcı’dan tepki çeken sözler: ‘Bak sokaklar ne hale geldi, kasap dükkânı gibi…’

Daha önce hilafet çağrısıyla gündeme gelen imam Halil Konakcı'nın yeni bir videosu sosyal medyada tepki çekti. Konakcı'nın kadınlar ve giyimleri hakkında sözleri ve erkeklere "Yahu hiç mi kıskanmıyorsun ulan? Kızın, karın öyle sokağa çıkarken, video paylaşırken hiç mi vicdanın sızlamıyor?" şeklinde seslenişi dikkat çekti.

featured

Sosyal medya imam Halil Konakcı‘nın sözlerini konuşuyor. Geçtiğimiz aylarda hilafet çağrısıyla dikkatleri üstüne toplayan Konakçı, yeni videosunda kullandığı sözler nedeniyle sosyal medya kullanıcılarının tepkisini topladı. Vaaz konuşmasında imam Konakçı, kadınların giyimi üzerinden erkeklere eleştiride bulunuyor ve “Benim aklım almıyor bu işi” bu ifadesini kullanıyor.

“SOKAKLAR KASAP DÜKKÂNI GİBİ!”

Konakcı viral olan videoda şu şekilde konuşuyor:

“Başını örttür. Bak sokaklar ne hale geldi! Kasap dükkanı gibi! Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor artık. Yüz yıl önce dedelerimizin yatak odasına göremediği kıyafetleri biz çarşıda, pazarda, plajda görüyoruz. Neden? Bu kadınların başında yok mu adamları, abileri, babaları, kocaları?

https://twitter.com/medyanin51tonu/status/1551298226300633091?s=20&t=py1bTUKouEI9TVVuRQ1PGQ

“HİÇ Mİ KISKANMIYORSUN ULAN?”

“Geçtim helali, haramı. Hadi buna inanmıyorsun, ateistsin, nesin, imanın zayıf; yahu hiç mi kıskanmıyorsun ulan? Kızın, karın öyle sokağa çıkarken, video paylaşırken hiç mi vicdanın sızlamıyor? Benim aklım almıyor bu işi.”

Türkiye’den ayrılanlara ‘hain’ diyen vaiz Halil Konakcı’nın sözleri tepki çekti

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir