Bahçeli, Kurban Bayramı mesajında Erdoğan’a teşekkür etti

featured

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Kurban Bayramı nedeniyle yazılı bir kutlama mesajı paylaştı. Bahçeli, mesajında Türk halkının ve İslam aleminin bayramını kutladı. Ayasofya’nın Cami olması nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür eden Bahçeli, konuşmasında dolaylı olarak CHP’yi ve muhalefet partilerini hedef aldı.

MHP Lideri Bahçeli, Ayasofya Camisi’nin açılışı ve sonrasındaki tartışmalara değindi. Ayasofya’nın açılışının yapıldığı Cuma namazında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın sözleri üzerinden Anıtkabir ile Ayasofya arasında sanal bir uçurum oluşturulmak istendiğini kaydeden bahçeli şunları söyledi:

“Anıtkabir ile Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif hattında kutuplaşma yaratmak, bölücülük yapmak, Fatih Sultan Mehmet Han’ın vakfiyesi ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetleri muhtevasında sanal uçurumlar oluşturmak en hafif tabirle soysuzluktur.”

Bahçeli, Ayasofya’nın açılışı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da teşekkür etti: “Kurban Bayramı öncesi milletimize bir başka bayram yaşatan, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif’in açılış sürecinde kararlı bir duruş, kesin ve kesintisiz bir tutum sergileyen Sayın Cumhurbaşkanımıza da gönülden teşekkür ediyorum.”

Cumhur İttifakı için birlik mesajı veren Bahçeli’nin gündeminde CHP de vardı. Bahçeli, “Ayasofya’nın müze kalmasını isteyen müzelik ve müzayedelik siyaset ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri bunlar arasındadır. Terör örgütleriyle demokrasi kisvesi altında dostluk ve yakınlık kuran işbirlikçiler bunlardan bazılarıdır. İkinci yüzyıla çağrı yaparken geçmiş Türk yüzyıllarını çiğneyen, milli ve manevi değerleri örseleyen tarihsiz, tabansız ve tahammülsüz siyasi güruhun bunlardan farkı yoktur” dedi.

Bahçeli kutlama mesajında, “Türk ve İslam aleminde bir sancak gibi yükselen bütün kardeşlerimin Mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Allah birliğimizi aratmasın, dirliğimizi azaltmasın, var olan düzenimizi hiçbir zaman aksatmasın” ifadelerine yer verdi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir