Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na ‘Demirtaş’ tepkisi: ‘Bu açıklamayı yapmak şerefli bir tavır mıdır?‘

MHP Siyaset Okulu Sertifika Töreni'nde konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Keçi Adası'nı ziyaret eden Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in yaptığını 'Açık tahrik' olarak nitelendirdi. MHP Lideri Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun Selahattin Demirtaş sözleri nedeniyle sert tepki gösterdi. Bahçeli, HDP'y yönelik de oldukça sert ifadeler kullandı.

featured

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Siyaset Okulu Sertifika Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, “Hainden siyasetçi olamaz. Gerçek bir siyasetçiden hain çıkamaz. Siyaset suç ve suçlunun barınma, saklanma sahası olamaz. Askerimize, polisimize, masum insanlarımıza saldıran, kurşun sıkanlarla can ciğer olan kim varsa siyesetin değil adaletin konusudur. Bölücü terör örgütü ile arasına duvar ööremeyenler siyasetçi olmadıkları gibi bu vatanın gerçek evlatları da olamazlar.” dedi.

“DURUŞU YANLIŞ OLANIN SİYASETİ DOĞRU OLAMAZ”

Bahçeli’nin konuşmasından öne çıkanlar:

Her şeyden evvel siyaset dinamik bir süreçtir. Hayat mı siyaseti değiştirir yoksa siyaset mi hayatı değişime uğratır. İkisine de evet yanıtını veriyorsanız, hangisi daha baskındır?

Ne siyasetsiz bir hayat ne de hayatsız bir siyaset mümkündür.

Duruşu yanlış olanın siyaseti doğru olamaz. Yanlış siyasetin hizmetkarlığından bahsedilemez. Samimiyet sınavını verememiş, milletseverlik ve vatanseverlik sınavından geçememiş siyaset biçiminin insanımıza hayrı dokunamaz.

“BASİRET YOKSUNU SİYASET ZİHNİYETİ PEK ÇOK BADİREYE ÇANAK TUTAR”

Yanlış siyasetin haysiyetinden ve hizmetkarlığından bahsedilemez.

Ufkun ötesindeki umut adasını görmek her şeyden evvel bir marifettir. Basiret yoksunu bir siyaset pek çok belaya sebep olacaktır. Buna dikkat edilmesi gerekir. Basiret hayatı ve siyaseti doğru okumaktır.

Basiret yoksunu siyaset zihniyeti pek çok badireye çanak tutar.

Muhalefet şahsiyet ve basiret yoksunudur. Şahsiyet yoksa şuur da yoktur. Şuursuz bir siyaset çamurluktur, çirkinliktir, çürümüşlüktür.

Güven vermeyen, gücünü milletten ziyade küresel mihraklardan aldıklarını zanneden siyasetçiler ruhen istifa etmiş ve zilletin dibi boylamışlardır. Bizim irademizin kaynağı Türk milletidir. Bizim için siyaset yıkımın ve yozlaşmanın kılıfı değil millete hizmetin onurudur.

Biz siyasetin geleceğini düşünüyorken, aynı zamanda geleceğin siyasetini yapma şansını analiz etmek, gece gündüz düşünmek zorundayız.

Kalbi temiz olmayanın siyaseti kirlidir. Mücadelemiz, dirayetimiz, inancımız, mensubiyetimiz gurur duyduğumuz Türk Milleti’ne hizmettir. Cemil Meriç vatan haininden aydın olmaz diyordu, velhasıl doğru söylüyordu. Siyaset millete hizmetin demokratik vasıtasıdır.

KILIÇDAROĞLU’NA DEMİRTAŞ TEPKİSİ

Hainden siyasetçi olamaz. Gerçek bir siyasetçiden hain çıkamaz. Siyaset suç ve suçlunun barınma, saklanma sahası olamaz. Askerimize, polisimize, masum insanlarımıza saldıran, kurşun sıkanlarla can ciğer olan kim varsa siyesetin değil adaletin konusudur. Bölücü terör örgütü ile arasına duvar ööremeyenler siyasetçi olmadıkları gibi bu vatanın gerçek evlatları da olamazlar. Demirtaş’a sahip çıkmanın insanlık görevi olduğunu söyleyen CHP Genel Başkanı Allah için bize söylesin; bu açıklamayı yapmak insanlık mıdır, şerefli bir tavır mıdır? Bir teröriste adaletsizlik yapıldığını söylemesi hukuk ilkeleriyle nasıl tarif edilecektir. Duvarda gedik açmaya bir taşın eskimesi yeter. Bir taşın çekilmesi de duvarın yıkılmasına yol açabilecektir. Türkiye’de yalan, riyayı siyaset üslubu haline getirenler önce siyasette gedik açmak, ve kaleyi efendilerİ için içeriden düşürmeyi hedefliyor. Bunları uyarıyorum, kontrol edilemeyen her şey insan için tehlikedir.

Denize düşenin ıslanmaktan korkusu olmaz. Ülküsü uğrunda eriyen kişinin de kimseye eyvallahı olmaz.

MİÇOTAKİS’İN BODRUM AÇIKLARINDAKİ ADAYI ZİYARET ETMESİ AÇIK TAHRİKTİR”

Bizim gücümüz, milli birliğimizin sağlandığı kadardır. Birbirimiz ile uğraşır, kuyusunu kazarsak ayakta kalamayız. Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in Bodrum açıklarındaki adalarına gelmesi açık tahriktir. Müttefik zannettiğimiz ülkelerin kahir ekseriyeti bölücü terör örgütü ile iç içedir. Bu vatan bundan bin yıl önce gerçek sahibini bulmuştur. Bu milletin adı Türk Milleti’dir. Bizleri bir araya getiren, acılarımız, anılarımız, hüzünlerimiz olmuştur. Her açılan duvak, her yapılan düğün, her doğan çocuk, her verilen şehit bizi millet yapmıştır. Anadolu üzerinde yaşıyor olmanın bir siyaseti ve jeopolitiği vardır. Bu bin yıldır değişmemiştir. Dış planlarla bunu değiştirmek isteyenler, bu vatanı almak için projeler hazırlayanların bizim bedenlerimizi çiğnemekten başka çareleri yoktur. Biz bir olursak hiçbir vahşi hedef bizi yolumuzdan çeviremeyecektir.

Türkiye ve Türk Milleti bir devdir. Devi bir papağan haline getirmek isteyenlere asla fırsat vermeyin.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir