‘Bağcılar’da yola sandalye atarak, mahalleliyle kavga eden Suriyeli şahıs’ olayının arka planı

Bağcılar’da dükkânının önüne sandalye koyarak yoldan geçenlere laf attığı ve kavga çıkardığı iddia edilen Suriyeli şahısla ilgili gerçek ortaya çıktı. Bölgede dükkân işleten Suriyeli şahsın, dükkânının önüne arabasını park ederek yüksek sesle müzik açan ve sigara içen gençleri uyarması üzerine kavganın çıktığı anlaşıldı.

featured

İstanbul Bağcılar‘da Suriyeli bir dükkan sahibinin, yolun ortasına sandalye koyarak gelen geçen vatandaşlara küfür ettiği iddia edilmişti.

”YOLA SANDALYE KOYDU, MAHALLELİYE LAF ATTI” İDDİASI

Bağcılar’da önceki gün meydana gelen olayda, cadde üzerinde bir dükkanın sahibi olduğu söylenen Suriyeli şahsın, yola koyduğu sandalyeye oturarak, mahalleliye laf atmaya başladığı öne sürüldü.

Yolda ilerlemek isteyen bir sürücü, sandalye nedeniyle yoldan geçemeyince kornaya bastı. Şahsın yine de kalkmamasına sinirlenen sürücü, aşağı indi. İddiaya göre Suriyeli’nin tartıştığı şoföre küfür etmesi nedeniyle ortalık bir anda karıştı.

POLİS EKİPLERİ MÜDAHALE ETTİ

Olayın daha da büyümesi üzerine olay yerine polis ekipleri çağrıldı. Polis ekiplerinin müdahale ettiği Suriyeli şahıs, bir süre sonra dükkandan yeniden çıkarak sandalyesini yola koydu. Ardından da “Erkek olan buraya gelsin” diye bağırmaya başladı. Tartışma sonrası polis ekipleri şahsı karakola götürdü.

OLAYIN PERDE ARKASI ORTAYA ÇIKTI

Görgü tanıklarının ifadelerine göre; Suriyeli şahıs, dükkânının önüne aracını park edip, Ramazan ayında insanları rahatsız edecek şekilde sigara içen ve yüksek sesle müzik dinleyen gençleri uyardı. Uyarılara kulak asmayan gençler ile Suriyeli dükkân sahibi şahıs arasında sözlü atışma, kavgaya dönüştü.

Olay, yine reyting kaygısındaki medya tarafından ırkçı tepkilerle farklı biçimde aktarıldı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir