Azerbaycanlı Bayram Mammadov, Kadıköy’de denize düşen terliklerini almak isterken canından oldu…

featured

2 Mayıs günü, öğle saatlerinde Kadıköy Moda Sahili’nde Azerbaycan uyruklu Bayram Mammadov’un terlikleri denize düştü. Mammadov da terliklerini almak için yüzme bilmediği halde suya atladı.

Bir süre denizde çırpınan genç, akıntıya kapılıp gözden kayboldu. İhbar üzerine bölgeye Sahil Güvenlik ekipleri sevk edildi. Ekipler suda arama çalışması başlatırken, Bayram Mammadov’un cansız bedeni saatler sonra Haydarpaşa Tren Garı açıklarında bulundu.

Öte yandan Azerbeycanlı gencin ölümünden 2 gün sonra Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gelen bir kişi, arkadaşından 2 gündür kayıp olduğunu söyledi. Polisin gösterdiği fotoğraftan ise, kayıp arkadaşının Mammadov olduğunu teşhis etti.

Bayram Mammadov kimdir?

BBC Türkçe’de yer alan habere göre BBC’nin Azerbaycanca servisine konuşan Mammadov’un babası Ferman Memmedov, oğluyla en son 1 Mayıs’ta görüştüğünü ve bir hafta içinde Azerbaycan’a gelmeyi planladığını söylediğini belirtti.

Mammadov, 2016 yılında, insan hakları savunucusu Giyas İbrahimov ile birlikte eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in heykelinin üzerine yazı yazmasının ardından tutuklanmıştı.

Çıkarıldığı mahkeme tarafından “uyuşturucu kaçakçılığı” suçlamasından suçlu bulunan Memmedov, 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Mammadov hakkındaki suçlamaları reddediyordu.

Mammadov, daha sonra 2019 yılında Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından imzalanan af kararıyla serbest kalmış ve Türkiye’ye gelmişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir