Mehmetçik vurdu, ses İP’li Aytun Çıray’dan geldi

TSK'nin, Suriye ve Irak'ın kuzeyine yönelik düzenlediği Pençe Kılıç Harekatının ardından sosyal medyadan bir paylaşım yapan İYİ Partili Aytun Çıray'ın kullandığı ifadeler büyük tepki çekti. Çıray, "18 Kasım'da resmen vatandaşlarını uyardı ve 'önümüzdeki günlerde Kuzey Suriye ve Kuzey Irak'ta Türk askerinin harekat yapacağını' duyurdu. ABD'ye bilgi verildi mi? Sizce teröristler ne yapmıştır?" ifadelerini kullandı.

featured

Geçtiğimiz hafta İstiklal Caddesi‘nde 6 kişinin yaşamını yitirdiği hain saldırının ardından Milli Savunma Bakanlığı, Suriye ve Irak‘ın kuzeyindeki teröristlerin üs bölgelerine “Pençe-Kılıç Hava Harekatı” düzenledi.

ÜLKEMİZE SALDIRILARDA ÜS OLARAK KULLANILAN BÖLGELER YERLE BİR EDİLDİ

Bakanlıktan, gece saatlerinde gerçekleştirilen hava harekatına ilişkin yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi;

“PKK/KCK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek; Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak,

terörü kaynağında yok etmek maksadıyla; Birleşmiş Milletler Antlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda,

Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından ülkemize saldırılarda üs olarak kullanılan bölgelere Pençe-Kılıç Hava Harekatı icra edilmiştir.”

İYİ PARTİLİ ÇIRAY’DAN TARTIŞMA YARATACAK PAYLAŞIM

İyi Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Aytun Çıray, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye ve Kuzey Irak’a yaptığı hava harekatının ardından tartışma yaratan bir paylaşımda bulundu.

“ABD’YE BİLGİ VERİLDİ Mİ?”

Aytun Çıray, “Pilotlarımız aslan gibi Suriye’nin kuzeyine hava operasyonu yapıyorlar. Ancak 18 Kasım’da resmen vatandaşlarını uyardı ve ‘önümüzdeki günlerde Kuzey Suriye ve Kuzey Irak’ta Türk askerinin harekat yapacağını’ duyurdu. ABD’ye bilgi verildi mi? Sizce teröristler ne yapmıştır?” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir