Aylık 33.000 TL kazandığını söyleyen esnaf kurye sosyal medyayı ikiye böldü

Aylık 33.000 TL kazandığını söyleyen esnaf kuryenin sözleri, sosyal medyada yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi.

featured

Doğru meslek seçimi, hayat standartlarını belirlemede önemli rol oynar. Bazı insanlar üniversite sıralarında yıllarca dirsek çürüttükten sonra asgari ücretli maaşla çalışmaya mahkum olur.

Bazı insanlar ise kısmetlerinin de sonucuyla okumadan bile yapılabilecek işlerden yüksek kazançlar sağlayabiliyor.

Bunlardan biri de aylık 33 bin TL kazandığını söyleyen esnaf kurye… Sosyal medyada paylaşılan ve gündem olan videoda Trendyol kuryesinin aylık 33 bin TL kazandığını söylemesi, yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi.

Bazı kullanıcılar, yaptığı işin tehlikeli ve çok emek isteyen bir iş olduğunu söyleyerek aylık 33 bin TL’nin normal olduğunu savunurken, diğer kullanıcılar ise yıllarca okumalarına rağmen bu rakamları hiçbir zaman göremeyeceklerini ifade ederek duruma isyan etti.

 

İşte aylık 33.000 TL kazandığını söyleyen esnaf kurye için yapılan yorumlardan bazıları;

11 yıllık bankacıyım. bu adamın seviyesine ulaşabilmem için bi 11 yıl daha zaman geçmesi gerekiyor. normalde hakettiğim maaş bu değil ama yöneticinin iki dudağı arasına sıkıimıi olduğumuz için yıl bazlı geliyor yetkilerimiz. evet kabul ediyorum. motokuryelerin zorlukları vardır muhakkak. sürekli yoldasın, her an trafik kazası riski, sürücülerle tartışma, sipariş sahipleriyle münakaşa riski vs. ancak aynı durum her sektörde değişik türlerde de mevcut.

gozu kalanların hemen bir motor ehliyeti alıp basvurabilecegi is.

iyi bir işportacı bile günde 4-6 saatte 50 bin kazanıyor. siz sizi tatmin eden ya da yeteneğinizin cesaretinizin yettiği işleri kovalayin. gerisi sizi alakadar etmeyen etmemesi gereken mevzular.

helal para kazanan kuryedir. zaten başkasının maaşına takmak sadece bizim ülkede var sanırım. sanki kurye olmayı engelleyen bir yasa var. çok meraklıysanız siz de kurye, işportacı, tamirci olabilirsiniz. siz düşük maaş alıyorsanız herkes düşük maaş almak zorunda değil.

çok iyi para. esnafın kuryesi bu kadar kazanıyorsa esnaf ne kadar kazanıyordur düşünmeden edemiyorum.

böyle videolar çekerek bahşiş olayına darbe vuran kuryedir. aslında iyi de oluyor benim açımdan. kazandıklarının yaptıkları işe göre az olduğunu düşünüp hep bahşiş verme eğilimindeydim. benden çok kazanıyorlarsa onlar bana bahşiş verebilecek konumda zaten.

günde 12-13 saat çalışıyor, çalışma şartları oldukça zor ve motoruna gelecek zararları yine kendi cebinden karşılıyor. sen ise bir beyaz yaka olarak, hiçbir beden gücüne ihtiyaç duymadan, sağlığını riske atmadan bilgisayar başında muhtemelen aktif olarak en fazla 3-4 saat çalışıyorsundur. bu adam prim falan da almıyor, bence az bile bu maaş. beyaz yaka işlerin en büyük avantajı çalışma koşullarının rahat olması, ama görüyorum ki bazı gerizekalılar hala beyaz yaka işlerini maaşı için yapıyorlar.

2 üniversite ve sallamasyon üniversiteler değil bölümleri ile birlikte… bir kaç yıllık kpss ve mülakat döneminin ardından güvenlik boklamasını geçememek. b2 ingilizce a2 almanca ile uzun yıllar fotomuhabirliğin ardından teksitil firmasında bulduğum işle bu ücreti alıyorum. şaka gibi gerçekten ancak hayatın gerçekleri. memur olsam ya milli eğitimde ya da basın yayında bu aldığım ücretin üçde birini alcaktım.

bir çok insanın yapabileceği işten dolayı yüksek para kazanıyorsanız bir süre sonra herkes o paraları kazanmak istediğinde işleriniz yolunda gitmeyebilir.

maaşla zengin olamazsın, üretecek ya da ticaret yapacaksınız. yüksek kazanç tehlikenin olduğu yerdedir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir