Ekrem İmamoğlu’nun ‘Beni savunmayan milletvekilleri gününü görecek’ çıkışı sonrası Aykut Erdoğdu’nun kasetinin patlaması tesadüf mü?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, 22 Haziran'da Adalar'da partisinin belediye başkanlarıyla yaptığı gizli toplantıda konuşulanları geçtiğimiz gün CHP'li Barış Yarkadaş canlı yayında açıklamıştı. Toplantıda İmamoğlu'nun belediye başkanlarına "İstanbul milletvekilleri ve ilçe başkanları beni savunmuyor, herkes sonucuna katlanır" dediği iddia edilmişti. İmamoğlu ile arası mesafeli olan CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun eski eşi tarafından dün gece sosyal medyaya sızdırılan video, akıllarda pek çok soru işareti bıraktı.

featured

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 22 Haziran Çarşamba günü Adalar’da partisinin belediye başkanları ile bir araya gelmiş; belediye başkanlarına çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. Basına kapalı yapılan toplantı sonrası İmamoğlu’nun açıklamaları sızdırılmış ve CHP Genel Merkezi’ne savaş başlattığı iddia edilmişti.

“TÜRKİYE’DE SİYASETİ BELİRLEYEN 5 KİŞİDEN BİRİYİM”

İmamoğlu’nun belediye başkanlarına yaptığı konuşmanın ayrıntılarına CHP’i eski vekil, gazeteci Barış Yarkadaş ulaştı. Yarkadaş, ulaştığı bilgileri tv100’ün sevilen programlarından Sağlı Sollu’da anlattı.

Yarkadaş, İmamoğlu’nun yaptığı konuşmayı, “İmamoğlu, Belediye Başkanları ile yaptığı toplantıda genel siyasete ilişkin konuşmalar yapacağını, Türkiye’nin kazanılması için İstanbul’un önemli olduğuna dair vurgular yapmış ve toplantıda Türkiye’nin aktif aktör siyasetçilerinden biri olduğunu işaret etmiş.” diyerek aktardı.

Yarkadaş İmamoğlu’nun belediye başkanlarına şu konuşmayı yaptığını aktardı:

“Bu süreçte, 7 yıllık yoğun bir süreç var. Bunun için genç ve dinamik sabah akşam çalışacak biri olmalı. Ayrıca kimse bana siyaset konuşma diyemez. Bu ülkede siyaset konuşacak 5 kişiden biri benim. Bu ülkede siyaset gündemi belirleyen 5 kişiden biri benim.”

İSTANBUL MİLLETVEKİLLERİNE GÖZDAĞI

Aynı toplantıda CHP’nin İstanbul milletvekillerine de gözdağı veren İmamoğlu’nun, milletvekillerinin ve ilçe başkanlarının “İBB’nin icraatlarını görmezden geldiğini, sahiplenmediğini” ifade ederek “Herkes bunun sonucuna günü gelince katlanacak” diyerek üstü kapalı  tehditte bulunduğu iddia edilmişti.

AYKUT ERDOĞDU KASETİ NASIL SIZDI?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, 3 ay önce Özge Erdoğdu ile boşandı. Bu boşanmanın hemen ardından 2 hafta kadar önce CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi avukat Tuba Torun ile evlendi.

Eski eş Özge Erdoğdu’ya ait olduğu iddia edilen bir sosyal medya hesabından Aykut Erdoğdu ile eski eşi Özge Erdoğdu arasında geçen telefon görüşmesini içeren bir video paylaşıldı.

ERDOĞDU, İMAMOĞLU’NUN SAĞ KOLUNA ‘HIRSIZ’ DEMİŞTİ

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar için ‘hırsız’ ifadesini kullanmış, çok ağır ifadelerle Çağlar’ı suçlamıştı.

 

AYKUT ERDOĞDU’YA OPERASYON, DİĞERLERİNE GÖZDAĞI MI?

Erdoğdu’nun eski eşinin sosyal medyaya sızdırdığı video sonrası CHP’de patlak veren fuhuş ve torpil skandalının devamının da olduğu kulislerde konuşuluyor. Kulislerde konuşulan bir başka iddia ise CHP’de fırtınalar kopartacak cinsten…

ÖZGE ERDOĞDU İLE MURAT ONGUN BULUŞTU MU?

CHP’ye yakın kaynaklarda, Aykut Erdoğdu’nun boşandığı eşi Özge Erdoğdu’nun geçtiğimiz hafta İBB eski sözcüsü Murat Ongun ile yemek yediği, kendisinin bu görüşmede Aykut Erdoğdu’yu ifşa konusunda ikna edildiği konuşuluyor.

İmamoğlu’nun elinde CHP milletvekillerine ait çok sayıda belge ve kayıt olduğu da söylentiler arasında.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir