Aykırı’nın mültecilerle ilgili BSG destekli operasyonu devam ediyor

featured

Aykırı.com’un Twitter hesabından yayınlanan bir videoda iddiaya göre Antalya’nın Alanya ilçesindeki özel bir plajda çekilen görüntülerde Afgan uyruklu olduğu söylenen iki çocuğun bayrağı göndere çektiği görülüyor.

CHP’ye yakınlığıyla bilinen Aykırı’dan servis edilen haberde şu ifadeler kullanıldı:

“Görüntüler Antalya Alanya’dan… Taliban’dan kaçarak Türkiye’ye sığınan 2 şahıs, özel plajda Afganistan bayrağını böyle göndere çekti.”

Ancak videoyu yayınlayan Muhammed Hanzade isimli TikTok kullanıcısının yayınladığı önceki videoda, kamera açısının çekmediği alanda söz konusu plajda birçok ülkeden bayrakların olduğu görülüyor.

ABD’nin ünlü strateji grubu Benenson, CHP Genel Merkezi ile geçtiğimiz yıllarda anlaşma yapmıştı. Son dönemde sosyal medyada hızla yayılan Afgan göçü videolarının ardında CHP Genel Merkezi’nde çalışmalarını yürüten ABD’li Benenson Strategy Group’un olduğu iddia edildi.

Afgan videolarının altında BSG var

Çalışmalarını CHP Genel Merkezi’nde yürüten BSG, son dönemde Türkiye’de gündemden düşmeyen, sınırlardan Afgan geçişleri ve mültecilerde nefret uyandırmayı amaçlayan pek çoğu kurgu olan videoların da arkasındaki isim. Bu videolar vasıtasıyla Z kuşağının dikkatini çeken “mülteci sorunu” sosyal medyada çok farklı boyutlara taşınıyor.

Yakın zamanda açılan “Sığınmacı Gündemi” gibi pek çok Twitter hesabının BSG tarafından açıldığı, günde en az 10 defa sığınmacı videoları yayınlayan “Muhbir”, “Aykırı” gibi hesapların da ajansın yönlendirmesiyle CHP Genel Merkezi tarafından fonlandığı iddia edildi.

 

CHP ve Benenson Strategy Group’un “Afgan videoları” işbirliği!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir