Kalk Gidelim dizisinin Nurcan’ı Ayça Varlıer, Amerika’ya neden gitti?

Gümüş, Kalk Gidelim ve Behzat Ç. gibi dizilerde rol alan ünlü oyuncu Ayça Varlıer, Amerika'ya neden gitti? İşte yanıtı...

featured

Kalk Gidelim dizisindeki Nurcan karakteriyle hafızlara kazınan ünlü oyuncu Ayça Varlıer, kariyerinde daha üst seviyelere gelmek için kendini geliştirmeye adadı. New York’ta oyunculuk ve müzikal tiyatro koçluğu eğitimine devam eden Varlıer, öte yandan İngilizce aksanını geliştiriyor. Yurt dışında gelecek tekliflere hazır olmak için aksanını istediği düzeye getirmek isteyen başarılı oyuncu “Gelen teklifler var. İngilizce aksanım iyi aslında ancak farklı rollerde oynamak için daha çok geliştirmeliyim. Oyunculukta öğrenmenin yaşı yok” ifadelerini kullandı.

Türkiye’den dizi ve reklam teklifleri aldığını söyleyen Ayça Varlıer, “Tekliflere sıcak bakıyorum. Fakat eğitimimi de tamamlamam gerekiyor” diye konuştu.

“AMERİKAN OYUNCULUK KÜLTÜRÜNE HAYRAN KALDIM”

Aldığı koçluk eğitimi hakkında açıklama yapan oyuncu Ayça Varlıer, “Amerikan oyunculuk kültürü hakkında büyüleyici olan şey, NYC aktörlerinin hünerlerini geliştirmeye devam etmeleridir. New York’a taşındıktan sonra ben de aynısını yapıyorum. 7 aydır birlikte çalıştığım koçlar Charles, Hannah, Samrat, Rob ve David sayesinde kendimi başka bir çizgiye taşıdığımı hissediyorum” değerlendirmesinde bulundu.

AYÇA VARLIER KİMDİR?

Ayça Varlıer, 22 Haziran 1977 tarihinde Ankara’da hayata gözlerini açtı. Tam adı Ayça Elif Varlıer’dir. Liseden sonra Amerika’ya giden Ayça Varlıer, Hartford Üniversitesi’ne bağlı The Hartt School’dan mezun oldu. Amerika’da bazı oyun ve müzikallerde yer aldı.

2000’lerin başında Türkiye’ye dönen güzel oyuncu, bugüne kadar çeşitli dizilerde rol aldı. Zülfü Livaneli’nin aynı adlı romanının Zeynep Avcı’nın uyarlaması olan, Nedim Saban’ın yönettiği ve Tiyatrokare tarafından ilk gösteriminin ardından Türkiye’nin çeşitli yerlerinde sahnelenen Leyla’nın Evi müzikalinde, Roxy karakteriyle 15. Afife Tiyatro Ödülleri’nde En Başarılı Müzikal Kadın Oyuncusu ödülünü aldı. 16. Sadri Alışık Ödülleri’nde ise Yardımcı Rolde Yılın En İyi Kadın Oyuncusu kategorisinde verilen ödüllerin yanı sıra Vasfı Rıza Zobu Tiyatro Ödülü’nün sahibi olmuştu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir