35 yıl sonra ilk defa! Aybar kar fırtınası perşembe günü İstanbul’u da vuracak

Türkiye karlı günlere geri dönüyor. Sibirya kökenli Aybar'ın yola çıktığını belirten Meteoroloji uzmanları, soğuk hava dalgasının Mart ayında 35 yıldan bu yana görülmeyen bir soğuk yaratacağını ifade ediyor.

featured

İstanbul‘da da etkisini gösterecek olan Aybar kar fırtınası nedeniyle perşembe ile pazartesi günleri arasında iş yeri ve okulların tatil edilmesi gündeme gelebilir.

Türkiye’de geçtiğimiz aylarda yoğun kar yağışı nedeniyle yollar kapanmış, vatandaşlar zor anlar yaşamıştı. Karların erimesinin ardından yeniden hâkim olan güneşli havanın, önümüzdeki günlerde yeniden şehirlerimizi terk edeceği öğrenildi.

Sibirya kökenli olduğu bilinen Aybar soğuk hava dalgasının Sibirya’dan etkili olmaya başladığı ve rotası arasında yer alan Türkiye’ye doğru gelmeye başladığı öğrenildi.

Soğuk hava dalgasının, Türkiye’de 35 yıl aradan sonra da bir ilke neden olacağı iddia edildi. Buna göre Aybar nedeniyle Türkiye’de uzun süre sonra çok soğuk bir Mart ayı yaşanacak. Yeniden şiddetli kar yağışları etkisini gösterecek.

Hava Forum sitesinin yaptığı açıklamada, “İstanbul Aybar kar fırtınasına hazırlanıyor. Tahminlere göre, Perşembe-Pazartesi arası okul/eğitim tatili ve iş yeri tatilleri gündeme gelebilir. Bazı meteorolojik modeller İstanbul’u adeta kara gömüyor. Değişim olmaz ise 1987’den sonra en iddialı kar geliyor” ifadeleri kullanıldı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir