Ayasofya’nın baş imamı laiklik karşıtı Mehmet Boynukalın’dan skandal 8 Mart paylaşımı!

featured

“1921 ve 24 anayasalarında devletin dini İslam’dı ve laiklik yoktu. Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün” diyerek, Anayasa’dan laikliğin kaldırılması çağrısı yapan Mehmet Boynukalın bu kez de kadın cinayetleriyle ilgili skandal bir tweet attı.

Boynukalın tweetinde şu ifadelere yer verdi:

“Cinayet cinayettir; cinsiyet değiştirmez; erkek, kadın, çocuk, büyük kimin başına gelirse gelsin ilkemiz: “Sizin için kısasta hayat vardır” ilahi düsturudur. Sürekli “kadın cinayetleri” vurgusu, kadını erkeğe düşman etmeye çalışan bir sloganik medya propagandasıdır.”

Bu ilk skandalı değil

Boynukalın, Anayasa tartışmalarıyla ilgili “1921 ve 24 anayasalarında devletin dini İslam’dı ve laiklik yoktu. Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün” diyerek, Anayasa’dan laikliğin kaldırılması çağrısı yapmıştı.

Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ebubekir Sifil’in Diyanet’e yaptığı “Yılmaz Özdil’in ve Cüneyt Akman’ın cesetleri camilere sokulmasın, cenazeleri kılınmasın” çağrısına da destek vermiş; Özdil ve Akman’ın Allah’ın ayetleriyle alay ederek “küfür”e girdiğini öne sürmüş “Dolayısıyla Ebubekir Sifil hoca doğru söylemiş” demişti.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre son 65 günde 67 kadın öldürüldü.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir