Ayasofya’daki bale pozuna soruşturma başlatılan ülkeden göz yaşartan manzaralar! Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın İstanbul tanıtım filmi sosyal medyanın gündeminde…

featured

İş kadını Leyla Alaton’un 2019 yılında sosyal medyada henüz müze statüsünde olan Ayasofya’daki bale pozu çok konuşulmuş ve fotoğrafa müze yönetimi tarafından suç duyurusunda bulunulmuştu.

Yapılan suç duyurusunda “Dört minaresi bulunan, Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul’un fethinin nişanesi olarak camiye çevrilen, şimdilerde müze olduğu iddia edilse de İslam aleminin göz bebeği olan bir mabede gece yarısı 150 kişilik bir güruhun dalmasına izin verilmesi ve dans olduğu iddia edilen ve hiçbir dini ve turistik değeri olmadığı gibi inanca da saygısızlıktan başka bir şey ifade etmeyen saçma sapan hareketlerin bir kadın tarafından sergilenmesine sessiz kalınmış olması, müdahale edilmemesi, göz yumulması halkta infial meydana gelmiştir.” ifadeleri kullanılmıştı.

“Istanbul is the new cool”

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından Türkiye turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının “İstanbul” isimli yeni tanıtım filmi yayınlandı.

Bir dakikalık tanıtım filminde bale yapan çocuklar, açık alanlarda dans eden kadın ve erkekler, kalabalık ve eğlenceli akşam yemeği gibi görüntüler kullanıldı.

“Burası hangi ülke?”

Paylaşılan tanıtım filminde yer alan görüntülerin gerçeklikle ilişkisi sosyal medyada eleştirildi.

İktidarın gece yarısından sonra müziği yasaklaması, alkol kısıtlaması gibi uygulamalarını hatırlatan sosyal medya kullanıcıları tanıtım filmini eleştiren onlarca paylaşım yaptı.

https://twitter.com/gezegenyokolsun/status/1419972773359747077?s=20

https://twitter.com/rikosabruh/status/1419971207995211779?s=20

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir