Ayasofya imamı azıcık delikanlıysa bu sorulara cevap versin…

Eskiden imamlar namaz kıldırır, hutbe okur, cenaze yıkar, nikâh kıyardı. Şimdiki imamlar bir acayip! Devir oldukça değişti. İmamlar da değişti tabi… Camiler siyasetin merkezi, imamlar siyasetçi gibi… Hal böyle olunca Müslümanlık da cemaat ve vakıfların idaresine kaldı.

Diyanet İşleri Başkanı Kılıçlı Ali Erbaş, Kuran-ı Kerim’in mi yoksa AK Parti’nin mi hükümlerine daha bağlı bilmiyorum. Mesela Kuran-ı Kerim’de faiz kesinlikle haram iken, kamu bankalarından ev kredisi için kullanmak caiz mi oluyor? Ya da Nisa Suresi’nde anlatılanlar mı doğru yoksa AK Partili kadınlar mı doğruyu biliyor?

Türk gençlerinin deizme yönelmesinde sorumluluk kimin? Sürekli olarak din adamı kisvesindeki kişilerin rezilliklerini okuyan bu gençliğe kim sahip çıkacak? “Muhafazakâr nesiller yetiştireceğiz” derken Cumhurbaşkanı Erdoğan herhalde Ferrari’sinde pompalı tüfekle ya da lüks yatında viski kadehiyle poz veren gençlik kolları yöneticilerinden bahsetmiyordu. Ya da torpille, kul hakkına girerek memur yapılan gençlik kolları üyelerinden bahsetmiyordu…

Muhafazakâr nesil dedikleri acaba neydi? Dinine bağlı, ahlaklı, Kuran-ı Kerim emirlerine uygun yaşayan gençler yetiştirmek mi? Kuran-ı Kerim’in “Kul hakkı” konusundaki ayetlerini bu gençler nasıl içlerine sindiriyor? Anlamakta zorlanıyorum…

Anlamakta zorlandığım bir diğer konu da Ayasofya imamı! Adam çıkmış “Yeni anayasada laiklik olmasın” diyor! Dün iktidar gazetecisi Hadi Özışık Youtube kanalında güzel cevap verdi ama tepkiler üzerine tükürdüğünü yalayarak özür diledi.

Ben Hadi Özışık’ın aksine iktidardan beslenmediğim için cevap verebilirim:

Yahu imam! Sana mı kaldı anayasanın nasıl olacağını tarif etmek! Sen deizme kayan Türk gençliğini kurtarmaya yorsana o aklını! Müslümanlığın güzelliğini, Kuran-ı Kerim’in faziletlerini anlatsana… Sana ne yeni anayasadan? Sen siyasetçi misin?

Bu ve bunun gibilerin bu abuk sabuk sözlerine ben ilk tepkiyi AK Partili kadınlardan beklerdim. Mesela Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk çıkıp bu adama “hösttt!” diyebilmeliydi… Ya da Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan “İşine bak yobaz!” diye tepki vermeliydi… AK Parti Kadın Kolları Başkanı çıkıp bu adama haddini bildirmeliydi. Çünkü bu kafa kadını eve hapsetmek, cariye yapmak isteyen kafa! Bu kafaya göre kadın siyaset yapamaz, memurluk, milletvekilliği, bakanlık yapamaz! Kadın çarşafını giyer evde oturur ve erkeğin seks ihtiyaçlarını karşılar!

Ayasofya imamı acaba Emine Erdoğan’ın resmi törenlere katılması konusunda ne düşünüyor? Yabancı bir ülke lideri geldiğinde ya da Emine Erdoğan o ülkeye gittiğinde erkekler ile tokalaşmasını nasıl karşılıyor? Ya da kıyafetleri konusunda ne düşünüyor? Kürsüye çıkıp konuşmasını nasıl karşılıyor?

Ayasofya imamı olacak zat eğer zerre kadar delikanlıysa çıksın bu sorulara cevap versin!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir