Avrupa’dan kripto para uyarısı geldi: “Servetinizi kaybedebilirsiniz”

Bazı Avrupa denetim otoriteleri, kripto paralara yatırım yapan kullanıcıların tüm servetlerini kaybedebileceği uyarısında bulundu.

featured

Kripto piyasası, son yıllarda özellikle geleneksel finansal kuruluşlar tarafından yakın merceğe alındı. Avrupa denetim otoriteleri, tüketicilerin kripto varlıklara yatırdıkları tüm paraları kaybetme riskiyle karşı karşıya olduklarını ve sosyal medyada dolandırıcıların tuzağına düşebilecekleri uyarısı yaptı.

Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi (ESMA), Avrupa Bankacılık Otoritesi (EBA) ve Avrupa Sigorta ve Emeklilik Otoritesi (EIOPA), yaptıkları ortak açıklamada, tüketicileri kripto varlıkların riskleri konusunda uyardı.

“KRİPTO PARALARIN ÇEVRESEL ETKİSİNİN FARKINDA OLUN”

Açıklamada, “Tüketiciler, bu varlıkları satın alırlarsa yatırdıkları tüm paraları kaybetme ihtimaliyle karşı karşıya kalırlar” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, tüketicilerin “bazı kripto varlıkları üretmek için enerji tüketiminin yüksek olduğu ve bunun çevresel etkisinin de farkında olması” gerektiği kaydedildi.

Bu varlıkların çoğunun özel tüketiciler için bir yatırım, bir ödeme veya takas aracı olarak uygun olmadığı belirtilen açıklamada, “Tüketiciler, sosyal medya ve etkileyici kişiler (fenomenler) aracılığıyla dahil olmak üzere yanıltıcı reklamların risklerine karşı uyanık olmalı. Özellikle vadedilen hızlı veya yüksek getirilere karşı dikkatli olmalı” denildi.

“KRİPTO VARLIKLAR KORUMA DIŞINDA”

Kripto varlıkları, ilgili ürün ve hizmetlerin genellikle mevcut AB finansal hizmet kuralları kapsamındaki korumanın dışında kaldığı belirtilen açıklamada, tüketicilerin bu konuda kendilerine sunulanların korumasız olduğunun farkında olması gerektiği belirtildi.

Kripto piyasası, son günlerde Bitcoin (BTC) öncülüğünde yüksek fiyat oynaklığına sahne oluyor. Bu yüksek fiyat oynaklığının sebeplerinden biri olarak ise FED’in faiz artırımı kararı olduğu belirtiliyor.

trbtc
BTC
-3.85%
2.266.854,96 TRY
treth
ETH
-4.16%
115.544,66 TRY
trxrp
XRP
-4.37%
19,90 TRY
trltc
LTC
-1.56%
3.419,73 TRY
trbnb
BNB
-4.91%
19.080,29 TRY
trsol
SOL
-4.77%
6.376,97 TRY
travax
AVAX
-3.89%
1.718,53 TRY
trada
ADA
-4.55%
20,52 TRY
trdot
DOT
-5.75%
300,69 TRY
trdoge
DOGE
-8.08%
6,69 TRY

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir