Avrupa Süper Ligi rüyası kısa sürdü! İngiliz kulüpleri ligden ayrılma kararı aldı

featured

Avrupa futbolunda önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde İngiltere Premier Ligi’nden Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United ve Tottenham; İspanya La Liga’dan Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid; İtalya Seria A’dan AC Milan, Inter Milan ve Juventus, Avrupa Süper Ligi’nin kurulduğunu açıklamıştı.

Tepkilere direnemediler

Geçtiğimiz günlerde 12 kulüp tarafından kurulan Avrupa Süper Ligi, ilk darbeyi kurucu üyeleri olan Chelsea ve Manchester City’den yedikten sonra adeta parçalanmanın eşiğine geldi. Juventus ve Manchester United başkanlarının istifa ettiği iddiası gündemi yangın yerine çevirdi.

Şampiyonlar Ligi formatına rakip olarak ortaya çıkan ve UEFA’nın şiddetle karşı çıktığı organizasyon, tüm futbol camiasının tepkisini çekmişti. Özellikle İngiltere’de kurucu üye kulüplerin taraftarları sokaklara dökülürken, Chelsea’nin Brighton ile oynayacağı maçtan önce stat önünde yaşananlar kamuoyunda bomba etkisi yarattı.

Takım otobüsünün önünü kesen yaklaşık 1000 kadar taraftarı, kaptan Petr Cech sakinleştirmekte zorlanırken “Sizi anlıyorum, bize zaman verin” ifadelerini kullandı. Yaşananların ardından BBC Sport, Chelsea’nin Avrupa Süper Ligi’nden çekilmek için belgeleri hazırladığını duyurdu.

İngiliz kulüpleri ayrıldı

İki gün önce yapılan duyuruda Chelsea, Avrupa Süper Ligi’nde yer alan 6 İngiliz kulübünden biri olarak açıklanmıştı. O kulüplerden bir diğeri Manchester City de, Chelsea gibi ligden ayrılmak için düğmeye bastığını resmen duyurdu. Manchester City’den yapılan açıklamada, “Manchester City, Avrupa Süper Ligi için planlar geliştiren gruptan çekilme prosedürlerini resmen yürürlüğe koyduğunu doğrulayabilir” dedi.

Bu açıklamanın ardından, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United, Arsenal, Liverpool ve Tottenham’ın Avrupa Süper Ligi’ne katılmayacakları açıklandı.

Manchester United’da başkan istifa etti

Diğer yandan, Avrupa Süper Ligi’nin kurucu ortaklarından Manchester United’da başkan Ed Woodward’ın görevinden istifa kararı aldığı bildirildi.

Avrupa Süper Ligi rüyasının sona ermesinin ardından, Woodward’ın istifa ettiği ve görevinden 2021 sonunda ayrılacağı ifade edildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir