AtlasGlobal işçilerinden Turizm Bakanı’nın kardeşi patrona ve Bakan Mehmet Ersoy’a: “O parayı alacağız”

featured

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un kardeşi Ali Murat Ersoy’un sahibi olduğu havacılık şirketi AtlasGlobal çalışanları, şirketin iflasından sonra maaşlarını, kıdem ve ihbar tazminatlarını alamadı. İşçiler, patronun evinin önünde ve adliye kapılarında haklarını arıyor. Bu ana kadar işçilere sayısız söz verildi, protokoller imzalandı. Ancak bu sözlerin hiçbiri yerine getirilmedi.

‘SERVETİMLE MAAŞLARINIZ 7 KERE ÖDERİM…’

AtlasGlobal’ın iflas kararı 2019 Kasım ayında kabul edildi. İşçiler ise bu karardan sonra ortada kaldı. AtlasGlobal’de 5 yıl kabin amiri olarak çalışan Ruken Azap, yaşadığı süreçten dolayı maddi ve manevi olarak yıprandığını söylüyor. Tazminatını ve içerde biriken maaşını alamayan 2 bin işçiden biri olan Azap yaşadıklarını şöyle anlattı: “3.5 ay maaş almadan çalıştık. Bu süreçte de herhangi bir iflas kararı konuşulmadı. Bizi, ‘Her şey yolunda gidiyor, sadece bir nakit akışı problemi var’ diye oyaladılar. Şirketin sahibi Ali Murat Ersoy, ‘Ben servetimle maaşınızı yedi kere öderim’ dedi. Bizi bu şekilde kandırdı. Şubat ayında resmi olarak iflas başvurusunda bulundu ama biz hala çalışıyorduk. Bizim bundan haberimiz yoktu. Baktık ki paramız yatmıyor biz de eylem başlattık.”

‘BAKAN, KARDEŞİMLE KONUŞMUYORUM DİYOR’

Azap, şirketin iflas kararının hileli olduğunu söylüyor: “Çünkü bu kişinin serveti ortada. Zenginliği devam ediyor. Bu isyanımızdan sonra patron, bizimle protokol imzalamak istedi. ‘Ben size ödeyebildiğim kadarını öderim’ dedi. Çalışanların yüzde 20’si bu teklifi kabul etmedi. Daha sonra bize, ‘Diğer arkadaşlarınız da bu teklifi kabul ettiğinde size ödemeleri yaparım’ dedi. Yani haklarımızı ödemek için bizi sürekli oyaladı. Bir senedir ne tazminatlarımızı ne de maaşlarımızı alabildik. Her gün hesabıma para yatmış mıdır diye bakıyorum. Psikolojim bozuldu. Turizm Bakanı, yani şirketin patronun ağabeyi Mehmet Nuri Ersoy Bodrum’da iki otel aldı. Bakanın kapısına gittiğimizde, ‘Ben kardeşimle konuşmuyorum’ diyor. Sesimizi duyurmaya devam edeceğiz. Haklarımızı almak için elimizden geleni yapacağız.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir