Atatürk’ü neden sevmediğini açıklayan kadın tepki çekti!

2008’de Fatih Altaylı’nın sunduğu “Teke Tek” adlı programda “Atatürk’ü sevmiyorum, Humeyni’yi seviyorum” diyen Nuray Canan Songür, sözlerini yineledi. Atatürk’ü neden sevmediğini açıklayan kadının Türkiye Cumhuriyetini bölmek için uğraşan Şeyh Said gibi isimleri örnek vermesi tepki çekti…

featured

”Darağaçlarının görüntüleri var.” diyerek Şeyh Sait, İskilipli Atıf Hoca, Şalcı Şöhret Kadın gibi bölücüleri anan gerici Nuray Canan Songür, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sevmediğini söyledi.

Atatürk’ü neden sevmediğini açıklarken, Türkiye Cumhuriyeti kurucu liderine diktatör diyen gerici Nuray Canan Songür’e sosyal medyada tepki gösterildi.

İşte o tepkilerden bazıları;

şehitler ve kurmay arkadaşları ile birlikte, türkiye’nin düşman işgalinden kurtulmasını, emsallerine göre medeni ve gelişmiş bir ülke olmasını sağlayan ebedi lider mustafa kemal atatürk’ü niçin sevmediğini nedenleri ile izah etmeye çalışan kadındır. keşke bir zaman makinesi olsa da, bu kadın ve bu kadın gibi düşünen cahiller ordusunu öve öve bitiremedikleri asrı saadet devrine şöyle birkaç günlüğüne ışınlasak. kanın gövdeyi götürdüğü, durmadan savaşların yaşandığı, cinayet ve suikastlerin işlendiği, soygunların yapıldığı, erkeklerin köle, kadınların cariye olduğu ve günümüzde kutsallık atfedilen bir takım tarihi şahsiyetlerin kaç karısı ve kaç cariyesi olduğunu şöyle bizzat yaşayarak görseler keşke. dört halife bile vahşice öldürülmüştür. sonra arap ortaçağı döneminden osmanlı devrine ışınlasak ve halkın bitap hâlini, padişah’ın mutlak ve tanrısal otoritesini, yargısız infazları, kadınların perişan durumunu, türk milletinin türk olmayan tebaa karşısındaki berbat hâlini bir görseler. daha hâlâ kararlarında ısrarcı olurlarsa, islami esaslara göre yönetilen afganistan ve arabistan gibi ülkelere temelli göndersek şu muhteremleri.. bilmemkaç karısı olan bir deve çobanının, bilmemkaç plus birinci karısı olsalar keşke. o zaman sayesinde insan statüsüne kavuştukları, çağının çok ötesindeki adamı belki anlarlar. o zaman anlarlar mustafa kemal atatürk’ün kıymetini.

yaşam tarzını, inançlarını, giyimini 6. yüzyılda yaşamış bir bedeviden alan bu insanların, 100 yıl öncesinde yaşanan olayları günümüz kafası ile değerlendirmelerine g*tümle gülüyorum. post truth kavramının güzel örneklerinden birisi daha… olayları nedenlerinden ve yaşandıkları koşullardan bağımsız ele alırsak herkesi iyi ya da kötü olarak göstermek mümkündür. asılan şahısların kafasındaki insanların, meydanı boş bulmaları halinde yapacaklarını menemen olayları ve yedek subay kubilay’a yapılanlar gösteriyor. islam ülkelerinde olsa muhtemelen herhangi bir yayına çıkarak bir erkekle bire bir sohbet etmesi mümkün olmayacak bir meczubun anlamsız açıklamaları…

atatürk’ü sevmeyenlerin ortak noktası; hırsız, katil, tecavüzcü olmaları veya bunlara destek vermesi. istediğiniz kadar sövünüz, ben yukarıda saydıklarım niteliklere (sizler için nitelik) sahip olmayanı görmedim, gören bilgilendirebilir.

tutup kolundan arabistan’a bırakacaksın. 1 hafta içerisinde “atam, atam!” diye inleyerek yardım istemezse ben de yerli filozof değilim. hanım hanım! o sevmediğin, çatallı dilinle eleştirdiğin atatürk sayesinde insan yerine konuyorsun. inandığın dine göre senin gibi 4 kadın ancak 1 erkek ediyor. senin şahitliğin bile sayılmıyor. hasret çektiğiniz şeriat sisteminde taşlanarak öldürülüyorsunuz. hey yavrum hey…

su aciklamayi yapabilmesi bile o sevmedigi olumsuz liderin sayesinde olan kadindir…

hala anlamadığım mesele bu atatürkçü çomarlarında dinci çomarlar kadar salak olması. bu ülkede herkes mustafa kemal atatürk’ü sevmek zorunda değildir. daha adamın fikriyatını kavrayamadan nasıl kendisini savunabiliyorlar anlamıyorum. eminim adam yaşıyor ve bunları görüyor olsaydı, bu kendinden olan salak kitleye hayretle bakacaktı. herkes eleştirilebilir ve herkesin hataları vardır. sana göre, bana göre, ona göre. özgür düşünce diye her gün sosyal medyada götünüzü yırtarken bari samimiyetinizi kaybetmeyin.

her gün bu saçma sapan gereksiz oksijen israfı tipleri nereden buluyorsunuz. hadi buldun, koşa,koşa niye başlık açıyorsun. tanım: bu ve buna benzer gereksiz tiplerin dünya görüşü s*kimde değil.

aynı konuşmanın devamında lider olarak humeyni’yi sevdiğini ifade eden kadındır. istediğini sevsindir, bize nedir lakin neden atatürk’ün kurduğu türkiye cumhuriyeti sınırları içerisinde kalma konusunda ısrarcı merak uyandırıyor. türkiye yerine arzuladığı biçimde, görüşlerini benimseyeceği liderler tarafından yönetilen birkaç ülke var, oraya iltica etse daha mutlu bir yaşam sürebilir belki de.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir