Atatürk Orman Çiftliği’ndeki yangında kundaklama iddiası! 1 kişi gözaltına alındı

featured

Ankara’da Atatürk Orman Çiftliği arazisinde ağaçlık alanda yangın çıktı. Yangın bölgesine gelen itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları sürerken kundaklama iddiasıyla 1 kişi gözaltına alındı.

Yangın otluk bölgede çıktı

Alev alan kısmın otluk bölgede olduğu, etrafında ise cam ağaçları bulunduğu gelen ilk bilgiler arasında yer alırken, 5-6 hektarlık bölgeyi kaplayan yangın itfaiye ekiplerinin hummalı çalışmaları sonrasında kontrol altına alındı.

ABB Başkanı Mansur Yavaş da olay yerinde

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da olay yerine giderek, çalışmaları takip etti. Yavaş burada yaptığı açıklamada, “Yangını meczup bir kişi çıkarmış. Onu da yakalayıp gözaltına almışlar. Göründüğü gibi rüzgar devam ediyor ve etraf hep kuru ot. Böyle olunca da müdahalede biraz zorlanıyoruz. Bütün ekipler burada, inşallah yangını kısa sürede kontrol altına alacağız” dedi.

Ekipler bariyerleri söküp içeri girdi

Atatürk Orman Çiftliği’ne ait arazinin etrafının bariyerlerle kapalı olduğunu ve bu sebeple içeri giremediklerini belirten Yavaş, “Ekipler bariyerleri söküp içeri girecek. O şahsın yangını nasıl çıkardığını bilmiyorum. Ayrıca ben de bir vatandaştan duyduğum kadarıyla, belden yukarısı çıplak olan bir vatandaşın yangını çıkardığını ve polisin de onu gözaltına aldığını öğrendim” diye konuştu.

İşte olay yerinden fotoğraflar:

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir