Ataşehir’deki Bayındır Hastanesi’nde yaşlı kadına eziyet eden 4 kişi hakkında flaş karar! İşte ifadeleri…

Ataşehir’deki Bayındır Hastanesi'nde yoğun bakımdaki yaşlı kadına eziyet ettiği nedeniyle gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklandı.

featured

Ataşehir’de bulunan Bayındır Hastanesi’nde yoğun bakımdaki yaşlı kadına eziyet ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklandı.

İstanbul Ataşehir’deki Özel Bayındır İçerenköy Hastanesi’nde çekilen cep telefonu görüntüleri Türkiye’yi ayağa kaldırdı.

İki erkek hemşire ile isimleri öğrenilemeyen kadın çalışanın, Nermin Zeren isimli yaşlı hastaya yaptıkları insanlık dışı muamele kan dondurdu. Kısa sürede sosyal medyada gündem olan ve her kesimin tepkisi çeken olayda; bir erkek hemşirenin hasta kadının yüzüne para atıyor. Görüntülerdeki hakaret, küfür ve kötü muamele yürekleri sızlattı.

Türkiye’nin gündemine oturan oturan skandal olayın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti ve olayla ilgili soruşturma başlattı.

Skandal görüntülerin ardından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında 7’si İstanbul’da biri Samsun’da ve 1’i de Bursa’da olmak üzere 9 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 7’si emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Anadolu Adliyesi’ne getirildi.

SAVCILIKTAN TUTUKLAMA TALEBİ

Adliyedeki 7 şüpheliden 4’ü savcılıkta ifade verirken savcılık diğer 5 şüphelinin de emniyet işlemlerini inceleyerek kararını oluşturdu.

İşlemleri tamamlanan 9 şüpheliden skandal görüntülerde yaşlı kadının üzerine para atan şüpheli Ali E.’nin de olduğu 4 şüpheli tutuklama talebiyle, 3’ü de adli kontrol talebiyle ‘Eziyet etme’ ve ‘Beden bakımından kendini savunamayacak durumda olan kişiye karşı eziyet’ suçlarından İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. 2 şüpheli ise savcılıktan serbest bırakıldı.

4 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Hakimlik sevk edilen 7 şüpheliden 3’ünün adli kontrolle serbest bırakılmasına karar verdi. Hakimlikteki sorgularının bitiminin ardından yaşlı kadının üzerine paraları atan şüpheli Ali E.’nin de aralarında olduğu şüpheliler Emrah Ö., İlknur K. ve İrem Aysima E. ise ‘Beden bakımından kendini savunamayacak durumda olan kişiye karşı eziyet’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KAPIYA ŞERİT ÇEKİLDİ

Hastane kapısı görevliler tarafından bugün şerit çekilerek kapatıldı.

İLK İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI: EĞLENCE AMAÇLI ÇEKTİK

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki ifadeleri ortaya çıktı.

Şüphelilerin tamamının polise verdiği ifadede, “Görüntüleri eğlence amacıyla çektik. Kötü bir amacımız yoktu” dediği öğrenildi.

DALGA GEÇERKEN RAHAT, BASIN ÇEKERKEN PANİK

Şüpheliler polis eşliğinde bekledikleri nezarethaneden savcılık katına çıkarıldığı esnada basın mensuplarının görüntü almasına engel olmak amacıyla yüzlerini gizledi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir