Ataşehir’de evdeki 9.9 milyon TL’yi holdinge taşırken öldürülen Sibel Koçan cinayetinde şok gelişme! Azmettirici paralarla yakalandı…

featured

Ataşehir, Küçükbakkalköy’de geçtiğimiz salı günü yaşanan olayda, SAS Holding AŞ. yöneticisi Sibel Koçan, maskeli ve silahlı 3 gaspçının saldırısına uğradı.

Saldırganlar, Koçan’ı başından vurarak içinde 9.9 milyon TL bulunan çantayı alarak kaçtı. Bu olaydan 2 saat sonra Koçan’ın eski kocası ve SAS Holding sahibi Süleyman Aydın, Küçükbakkalköy’deki bir plazanın 32’nci katından düşerek hayatını kaybetti.

Olaydan önce ablasını arayarak “Sibel öldü. Ben artık yaşayamam” dediği ve evinde yüklü miktarda para bulunduğu öne sürülen Aydın’ın intihar ettiği öne sürüldü.

Kameralar saatlerce incelendi

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, olayın ardından çalışma başlattı. Araştırmalarda, şüphelilerin kaçtıkları aracın plakası tespit edildi. Ancak yapılan incelemelerde, plakanın farklı markada bir araca ait olduğu belirlendi.

Şüphelilerin kaçtıkları aracın plakalarının çalıntı olduğunu belirleyen ekipler, saatlerce kamera incelemesi yaptı. Araştırmalarda, şüphelileri tespit etmeyi başaran polis pazar günü eş zamanlı baskın düzenledi. 

Operasyonda, 13 şüpheli gözaltına alındı. Yakalanan şüpheliler Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Olayın azmettiricisi ortaya çıktı

Sabah’ta yer alan habere göre, Evden aldığı 9.9 milyon lira nakit parayı holdinge taşıdığı sırada Koçan’ın öldürülmesine ilişkin yakalanan 13 şüpheliden birinin ismi dikkat çekti.

O kişi olayın planlayıcısıydı. İddiaya göre holdingin yatırımcıları bulunuyordu. Holdinge her ayın 15’inde para transferi yapılıp, yine aynı gün yatırımcılara payları verilerek dağıtılıyordu.

Holdingin en büyük yatırımcısı

İşte bu korkunç olayı planlayan kişi de iddiaya göre holdingin en büyük yatırımcısıydı. Soygunu planladı, gaspçıları ayarladı. Her ayın 15’inde para transferi yapıldığı bilgisine vakıf olan planlayıcı, düğmeye bastı, olayın ardında kanlı bir gerçek kaldı.

Yatırımcı-planlayıcının iddiaları reddettiği ancak onunla birlikte hareket eden şüphelilerin olayı kısmen kabullendiği öğrenildi. İsmi paylaşılmayan o yatırımcı/planlayıcı kişinin emniyette sorgusunun sürdüğü bildirildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir