Astsubay Ali Şentürk, eşiyle ilişki yaşadığı iddiasıyla Hekim Bingöl’ü öldürüp moloz yığınına gömdü

featured

İstanbul’da yaşayan Narin Bingöl, 6 Mart günü Yunak İlçe Emniyet Amirliğini arayarak, Yunak Kaymakamlığında görev yapan eşi Hekim Bingöl ile en son bir gece akşam saatlerinde görüştüğünü ve o saatten itibaren de kendisinden bir daha haber alınamadığını söyleyerek ihbarda bulundu.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Konya Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 5 Mart günü 78 SH 880 plakalı otomobil ile Bingöl’ün evinin önüne gelen kişinin Bingöl’ü aracına alarak Ankara’nın Polatlı ilçesine doğru gittiğini belirledi. Plakadan yoka çıkan polis, aracın İstanbul Maslak İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Astsubay Kıdemli Başçavuş Ali Şentürk adına kayıtlı olduğunu tespit etti. Bunun üzerine İstanbul’da gözaltına alınan Şentürk, sorgulanmak üzere Yunak’a getirildi.

Yasak aşk iddiası

Polis, yaptığı araştırmalarda Ali Şentürk’ün eşi 2 çocuk annesi H.Ş.’nin aynı iş yerinde çalışırken tanıştığı evli ve 1 çocuk babası Hekim Bingöl ile gönül ilişkisi yaşadığını, Bingöl’ün de yaklaşık 1 yıl önce Yunak ilçesine tayin olduğunu belirledi. Ali Şentürk ise ifadesinde Bingöl’ün tayin olduktan sonra da eşi ile birlikte sürekli görüştüğünü kendisinin de bu konuyu konuşmak için Yunak’a geldiğini anlattı.

Boğazını kesip üzerine hafriyat doldurmuş

Beylik tabancasını yanına almadan Bingöl’ün evine geldiğini belirten Şentürk, ‘Amacım eşimle olan ilişkisini konuşup bu işi sonlandırmaktı. Çünkü bu ilişki artık rüyalarıma giriyordu. Bu konuda psikiyatrik olarak destekte aldım ama fazla işe yaramadı. Hekim buraya tayin oldu ama eşimle görüşmeye devam ediyordu. Hekim’i daha önceden de arayarak yanına geleceğimi söylemiştim. Eve geldiğime saçını yıkayacağını söyleyip beni eve davet etti. Bir süre evinde oturduktan sonra arabamla yola çıktık. Eskişehir yolu üzerinde arabada tartışmaya başladık. Aşağıya indiğimizde aramızda boğuşma yaşandı. Hekim araçta bulunan bıçakla bana saldırmaya başladı. Bende bıçağı alarak kendimi korudum. Bu sırada bıçak Hekim’in boğazını kesmiş. Hekim acı içerisinde bağırıyordu. Her yer kan olmuştu. Bir süre sonra baktığımda yaşamıyordu. Cesedin üzerine hafriyat taşları ile doldurup olay yerinden ayrıldım. Daha sonra İstanbul’a gittim’ dediği öğrenildi.

Eşine il dışına göreve gideceğini söylemiş

Ali Şentürk’ün Eskişehir’in Sivrihisar ilçesine bağlı Aydınlı köyü yakınlarında gösterdiği yerde Hekim Bingöl’ün cenazesine ulaşıldı. Boğazı birçok yerinden kesilerek öldürüldüğü tespit edilen Bingöl’ün cenazesi otopsi işlemleri için Eskişehir’e gönderildi. Ali Şentürk’ün Yunak’a gelmeden önce eşi H.Ş.’ye il dışına göreve gideceğini söylediği öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ali Şentürk, çıkarıldığı mahkemece ‘kasten adam öldürme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir