Üç Kuruş dizisinin Leyla’sı Aslıhan Malbora’nın asıl mesleği bakın neymiş…

Üç Kuruş dizisindeki rolüyle gündemden düşmeyen Aslıhan Malbora'nın asıl mesleğini duyanlar şaşkınlığını gizleyemiyor.

featured

Başrollerini Ekin Koç ve Uraz Kaygılaroğlu’nun paylaştığı Üç Kuruş dizisinde Leyla karakterini canlandıran Aslıhan Malbora’nın hayatı da merak konusu oldu. 2017 yılında oyunculuğa başlayan Malbora’nın asıl mesleği ise bambaşka…

ASIL MESLEĞİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ

27 Mart 1995 yılında Afyon’da doğan güzel oyuncu, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini de yine burada tamamladı. Yükseköğrenime devam etmek içinse 2012 yılında İstanbul’a gitti ve İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda ve Kimya Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. Üniversite eğitimi devam ederken, Akademi 35.5 Sanat Evi’nde bir yıl temel oyunculuk, hareket ve sahne dersleri aldı.

ÜÇ KURUŞ LEYLA KİMDİR?

Kartal’ın kız kardeşi; deli dolu, dik kafalı, yaşam enerjisi yüksek, şuh ve çekici bir kadındır. Hayatı ve erkekleri ciddiye almayan, başına buyruk ve özgürce yaşayan Leyla, mesleğinden nefret ettiği Efe’ye çekilmektedir.

ASLIHAN MALBORA KİMDİR?

Aslıhan Malbora, 27 Mart 1995 tarihinde Afyon´da dünyaya geldi. İlkokul ve ortaokul eğitimlerini memleketi olan Afyon´da tamamladı. Daha sonra İstanbul´a gelip, İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda ve Kimya Mühendisliği bölümünde okudu. Üniversite yıllarında oyunculuk eğitimi almaya başladı. İlk olarak Akademi 35.5 Sanat Evi´nde eğitim aldı, ardından ise oyunculuk yapmaya başladı.

İlk olarak kariyerine 2017 yılında Seven Ne Yapmaz isimli dizi ile adım atmış, ardından ise Kalbimin Sultanı dizisinde oynadı. 2019 yılında rol aldığı Her Yerde Sen dizisinde sergilediği oyunculuk performansı ile dikkat çeken Aslıhan Malbora, 2021 yapımı Üç Kuruş dizisinde Roman kızı Leyla’yı canlandırıyor.

ÜÇ KURUŞ DİZİSİ KONUSU

Kendine has karakterleri ve sert kurallarıyla renkli bir Roman mahallesi olan Çıngıraklı’nın “koruyucusu” konumundaki mafya lideri Kartal ile Organize Büro’nun gözü kara ve kural tanımaz komiseri Efe’nin arasındaki kovalamaca oyunu bir cinayet vakasıyla ters yüz olur. Katili yakalamak için girdikleri yollar onları hiç tahmin etmeyecekleri bir ismin karşısına çıkaracaktır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir