Asiye Ateş’in doktoru Ömer Özkan’dan acı itiraf: “Böylesini ilk defa gördüm”

Prof. Dr. Ömer Özkan, pitbull saldırısı sonrası tedavi altına alınan minik Asiye Ateş hakkında acı bir itirafta bulundu.

asiye ateş

Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibinin doku ve sinir ameliyatı yaptığı Asiye Ateş‘in tedavisine devam ediliyor. Akdeniz Üniversitesinde yapılan ilk yüz naklinin 10. yılı kapsamında Organ Nakli Merkezinde basın toplantısı düzenlendi.

“CİDDİ BİR YARALANMAYDI”

Özkan, şunları kaydetti: “Hakikaten çok ciddi bir yaralanmaydı, hayati boyutu, önemi vardı ama çok şükür o kısımları atlattık. Asiye’nin tüm doku eksiklileri giderildi. Şu an için hayatı bir riskimiz yok artık. Ama geçen hafta içerisinde sinirle ilgili nakillerini yaptık. Önemli bir yüz sinirinin bulunduğu noktada ciddi bir eksiklik vardı. Onları gidermeye çalıştık.

asiye ateş

Çene kemiğinde eksikli var onlarla ilgili çalışmalarımız olacak. Kulakla ilgili büyük bir yaralanması vardı, kulağını kaybetmesin diye ek girişim yapıldı geçen hafta içerisinde. En azından konuyla ilgili kulak burun ve boğaz bölümümüz gerekli işlemleri yaptı. beraber doku döndürmeleri ve onlar için bir iki transfer işlemi yapıldı. Takibinde tekrar o kulağı da kurtarmaya çalışacaklar.” ifadelerini kullandı.

asiye ateş

İLK DEFA BÖYLE BİRŞEYE ŞAHİT OLDU

Özkan, daha önce de yüz parçalanmalarını gördüklerini ama kemik parçasına, çoklu dokunun kaybedilmesine ilk defa şahit olduklarını vurguladı.

asiye ateş

Asiye’nin hayati tehlikesinin olmadığının altını çizen Özkan, “Muhtemelen haftaya taburcu ederiz. Ondan sonra birkaç aylık sürelerde kontrollere çağıracağız ve ameliyatlar olacak. Şu anda hayatına devam eder ama fonksiyonel ve kozmetik kayıpları olmasın diye mutlaka birkaç ameliyat gerekecek.” dedi.

asiye ateş

Asiye’nin Antalya’da kalıp kalmayacağına ailesinin karar vereceğini ama aralıklı olarak kontrol edeceklerini belirten Özkan, aileyi hiçbir şeye muhtaç olmadan evlerine göndermeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir