Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ikinci toplantısı sona erdi! Asgari ücret belli oldu mu?

Yeni yılda geçerli olması beklenen asgari ücreti belirlemek adına gerçekleşen toplantı sona ererken, TİSK Genel Sekreteri nihai karar için tekrar görüşüleceğini açıkaldı.

featured

Türkiye’de 2023 yılı için asgari ücretin ne kadar olacağı konusu herkesin başlıca gündem maddesi. Yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamı belirleme çalışmaları kapsamında Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2’nci kez bugün toplandı.

Basına kapalı gerçekleşen toplantı yaklaşık olarak 2,5 saat sürdü.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde, Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl başkanlığında toplanan komisyonda, işveren heyetine TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, işçi heyetine Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak başkanlık yaptı.

RAKAM BELLİ OLMADI

Toplantı sonrası kısa bir açıklama yapan Türk-İş  Genel Sekreteri Kavlak, “Toplantıda bir rakam gelmedi. İnşallah son toplantıda gelir. TÜİK’ten istediğimiz rakamların bir kısmı geldi, bir kısmı gelmedi” dedi.

‘BİR KEZ DAHA TOPLANACAĞIZ’

TİSK Genel Sekreteri Koç ise asgari ücrete işveren desteği talebini yinelediklerini söyleyerek, “Nihai kararı belirlemek için bir kez daha toplanacağız” şeklinde aktardı.

Benzer Haberler
pevrul kavlak
TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak’tan flaş ‘asgari ücret’ açıklaması
mehmet-mus-asgari-ucret
Bakan Mehmet Muş’tan flaş ‘asgari ücret’ açıklaması
asgari ucret
2023 asgari ücret 7 bin 845 TL olacak! Bakanlık’tan sızan flaş kulis

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir