Arveles nedir, ne için kullanılır? Arveles neden gündemde?

featured

Arveles adlı ağrı kesici ilaç dün akşamdan beri sosyal medyada gündem olmuş durumda.

Ağrıları kesmediğini söyleyen bir kesim tarafından gündem yapılan Arveles hakkında 5 binin üzerinde tweet atıldı.

Peki, kişinin bağışıklık durumuna ve ağrısının şiddetine göre etkisi değişiklik gösteren Arveles hangi durumlarda kullanılır? Yan etkileri neler? İşte detaylar…

Arveles, doktorlar tarafından reçete edilen bir ilaçtır. Doktor yazmadan kullanılması sakıncalı olabilmektedir. Arveles, kas-iskelet sistemi ağrıları, adet ağrısı, diş ağrısı gibi kısa süreli ağrıların tedavisinde kullanılır. Her ilaçta olduğu gibi bazı yan etkileri olabilir.

Arveles nedir?

Ağrı kesicilerden biri olan Arveles ilaç sektöründe adı sıkça duyulan bir ilaçtır. Genellikle Arveles baş ağrısı tedavilerinde tercih edilir. Her bir tableti 25 gram olan Arveles’i kulaktan dolma bilgilerle değil de daha yakından ve tıbbi özellikleri ile tanımanız için bir yazı hazırladık. Bu içeriğimiz sayesinde Arveles’in kullanım alanlarını ve yan etkilerini doktor görüşleri ile öğrenebilirsiniz.

Arveles nedir? Kas ağrıları, baş ağrısı ve kadınların regl dönemi ağrıları için yaygın olarak kullanılabilen bir ağrı kesicidir. Arveles 25 mg deksketoprofen ve 20 tabletlik kutuların içinde, eczanelerde satılmaktadır. Antiinflamatuvar ilaç grubunda yer alır.

Arveles ne için kullanılır?

Arveles, etken maddesi deksketoprofen olan NSAİİ grubu bir ağrı kesicidir. Tablet ve ampul formları vardır. Tablet formu, osteoartrit, romatoid artrit ve ankilozan spondilit gibi kas-iskelet sistemi ağrıları, adet ağrısı, diş ağrısı gibi kısa süreli ağrıların tedavisinde kullanılır. Ampul formu ise ameliyat sonrası ağrı, şiddetli böbrek ağrısı ve bel ağrısı gibi orta veya şiddetli ağrıların tedavisinde tercih edilir.

Arveles uzun süreli kullanıma uygun bir ilaç değildir. Yan etkilerini en aza indirebilmek için etkili olduğu en düşük dozda kullanılmalı ve ağrı azaldığında kullanımı sonlandırılmalıdır. Ampul formunda en yaygın yan etki enjeksiyon bölgesinde ağrı, ya da kızarıklıktır. Mide bulantısı, karın ağrısı, ishal ve hazımsızlık her iki formda da görülebilir. Arveles’i doktor izni ve önerisi olmadan kullanılmamalıdır.

Arveles yan etkileri nelerdir?

Arveles kimi durumlarda yan etki gösterebilir. Yan etkilerini ise şöyle listeleyebiliriz:

-Klinik araştırmalarda yan etkileri kusma ve bulantı olarak tespit edilmiştir.

-En sık görülen yan etkileri mide bulantısı, karın ağrısı, ishal ve sindirim sorunlarıdır.

-Nadir de olsa baş dönmesi, halsizlik, uyku düzensizliği, kalp çarpıntısı, kızarma, kabızlık, mide sorunları, ağız kuruluğu, yorgunluk ve ateş, keyifsizlik ve titreme de görülebilir.

-Çok seyrek olarak; alerji, ciltte görülen yaralar, yüz ve boğazda şişme, hava yolunun daralması ile nefes almada zorlanma, düşük kan basıncı, hızlı kalp atışı, karaciğer hücre hasarı, kulaklarda çınlama, deride hassasiyet, kaşınma ve böbrek sorunları, vücut ağrısı, sık sık idrara çıkma ve ışığa karşı duyarlılık çok nadir görülebilir.

-Ayrıca Arveles alkol ile beraber alındığında mide kanaması riski oluşturabilir. Sindirim sistemini de yavaşlatarak, yan etkilerini daha da şiddetlendirecektir.

-Arveles’i kullandığı zaman zararını görecek kişiler bulunmaktadır. Bu durum yaşa ve çeşitli hastalıklara bağlıdır.

Arveles fiyatı ne kadar?

Arveles 2021 Temmuz fiyat verilerine göre 17.10 TL’den satılmaktadır.

Arveles muadili olan ilaçlar da merak edilmektedir. Bu ilaçlardan bazıları:

-Arfen

-Destiyo

-Dexday

-Dexfull

-Dexpro

-Ketavel

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir