Artık midemiz kaldırmıyor! Öz yeğenine tecavüz etti…

featured

İsviçre’den 2 Temmuz’da Mardin’in Kızıltepe ilçesine gelen 17 yaşındaki Z.Ç., misafir olarak kaldığı amcası Osman Çur’un (28) birden fazla kez tecavüzüne uğradı. Sürekli taciz edilen Z.Ç., 6 Temmuz’da aynı evde kaldığı amcasının tecavüzüne uğradı. Z.Ç. yaşananları anlatmaması için tehdit edildi. Yaşadıklarını korkudan anlatamayan Z.Ç. birden çok kez Osman Çur’un tecavüzüne uğradı. Z.Ç. bunun üzerine kurtulmak için Adana’da yaşayan ablasının yanına gitti. Z.Ç., burada da Osman Çur tarafından tehdit ve taciz edilmeye devam edildi. Ablasının durumu fark etmesi üzerine Z.Ç., intihar girişiminde bulundu. Ablasının desteğiyle hastaneye kaldırılan Z.Ç., ardından Osman Çur hakkında şikayetçi oldu.

https://twitter.com/BiGlsmaacik/status/1308470478227615746?s=20

 Önce serbest bırakıldı

Z.Ç. 29 Temmuz’da Adana Cumhuriyet Savcılığı’nda verdiği ifadesinde başından geçenleri anlatırken, şikayet üzerine 30 Temmuz’da gözaltına alınan Osman Çur suçlamaları reddetti. Osman Çur ifadesinde Z.Ç.’nin psikolojik sorunları olduğunu iddia ederken, kendisine iftira atıldığını yönünde savunma verdi. Tanık olarak ifadeleri alınan Osman Çur’un kardeşleri S.Ç. ile K.Ç. de tecavüzü yalanlayarak Z.Ç.’nin psikolojik sorunları olduğunu öne sürdü. Aynı gün “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçlaması ile savcılık tarafından adli kontrol şartı ile Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Hakimlik, “suçun vasıf ve mahiyeti, suç vasfının şüpheli aleyhine değişme ihtimali ve toplanan deliller” gerekçesi ile Osman Çur’un adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

https://twitter.com/rabiaberia/status/1308471557669490689?s=20

 Hakaret ve tehditler başladı

Osman Çur’un serbest bırakıldığını duyan Z.Ç., bir kez daha intihar girişiminde bulunurken, hastaneye kaldırılarak midesi yıkandı. Bu sırada avukatların Osman Çur’un tutuklanması amacıyla karara itiraz dilekçeleri de reddedildi. Aile fertleri Z.Ç.’nin İsviçre’de yaşayan annesini arayarak şikayeti geri çekmesini isterken, hakaret ve tehditlerde bulunmaya başladı.

Rapor geldi, zanlı tutuklandı

Bir süre sonra Z.Ç.’den alınan DNA örnekleri ile Osman Çur’dan alınan DNA örnekleri Jandarma Kriminal Laboratuvarı’na gönderildi. Hazırlanan uzmanlık raporunda Z.Ç.’nin göstermesi sonucu toplanan delillerde Osman Çur’un DNA’sı ile uyumlu meni bulunduğu tespitine yer verildi. Bunun üzerine Z.Ç.’nin avukatları, Osman Çur’untutuklanması talebiyle mahkemeye başvuruda bulundu. 14 Eylül günü gözaltına alınan Osman Çur “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçlaması ile tutuklanarak cezaevine gönderildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir