Armağan Çağlayan taburcu oldu: ‘Görecek günümüz, yiyecek ekmeğimiz varmış’

Sadece check-up'a gittiğini, bir şikayeti olmadığı halde kanser tanısının konduğunu belirten Çağlayan, imkanı olan herkesin her yıl check-up yaptırmasını tavsiye etti. Çağlayan, "Görecek günümüz, yiyecek ekmeğimiz varmış. Tedavi sürecinde hiç korkmadım. Ölmek aklıma hiç gelmedi. Ama acı çekmekten korktum" açıklamasında bulundu

featured

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından akciğerinde bir kitle tespit edildiğini söyleyen başarılı yapımcı Armağan Çağlayan, 4,5 saat süren bir operasyon geçirdi. Hastanedeki tedavisi tamamlanan ünlü isim, yaşadıklarını anlattı.

ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIYORMUŞ

Yaşadığı sağlık sürecine dair basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çağlayan, mart ayında yaptırdığı kontrollerde daha önce 3 milimetre olan kitlenin 16 milimetreye çıktığını öğrendiğini söyledi. Bu sonuçla kanser sürecinin başladığını dile getiren Çağlayan, şöyle konuştu: ‘Gerçekten erken teşhis hayat kurtarıyormuş. 6 ay sonra gelmiş olsam belki farklı bir tablo olacaktı. Hocalarımızın dikkati çok önemliydi. Görecek günümüz, yiyecek ekmeğimiz varmış. Hiç korkmadım ve aklıma ölmek gelmedi ancak acı çekmekten korktum. Başkasının başına gelince ‘ölecek’ diyoruz ama insanın kendi başına gelince öyle olmuyormuş. Yoğun bakımda güzel anılarım oldu. Doğru kararın, teşhisi koyan ekibe teslim olmak olduğuna karar verdim.’

HOCALARIMIZIN ŞİFALI ELLERİNDE TEDAVİYİ TAMAMLADIK

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doktor Merda Erdemir Işık ise röntgende görülmesi zor bir lokasyonda olan küçük boyutlu bir kitleyi tomografide tespit ettiklerini söyledi. Tetkiklerin ardından gerekli tedavilere başladıklarını ifade eden Işık, ‘Çok uyumlu davrandı bize, ne dersek yerine getirdi. Hocalarımızın şifalı ellerinde hem tanı hem de tedavi sürecini tamamlamış olduk’ ifadelerini kullandı.

ARMAĞAN BEY ARTIK SİGARAYI BIRAKACAK

Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Özgür Samancılar da bu tür vakalarda erken teşhisin önemli olduğunu dile getirdi. Ameliyatı kapalı yöntemle yaptıklarını vurgulayan Samancılar, ‘Kendisi gayet iyi. Armağan Bey artık sigarayı bırakacak. Akciğer kapasitesinin eski halini alması bir süre zaman alacak. En önemli şey sigara. Akciğer kondisyonunu koruması için çok önemli, özellikle ameliyat sonrası. Ona dikkat edeceğine eminiz’ diye konuştu.

AMELİYATI KAPALI YAPTIK, YARALARI DAHA ÇABUK İYİLEŞECEK

Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Kutsal Turhan ise Armağan Çağlayan’da erken evre akciğer tümörü saptadıklarını ifade etti. Hastanın lenf bezleri sonuçlarının temiz geldiğini aktaran Turhan, ‘Ameliyatı kapalı yaptık, hem çok erken ayağa kalkmış oldu, yaraları daha çabuk iyileşecek, günlük hayata daha çabuk katılacak. Bu ameliyattan başarı beklentimiz en erken evrede çok daha yüksek. O yüzden mutluyuz. Umarım bundan sonra sağlıklı olarak hayatına devam edecek’ şeklinde konuştu.

 

Benzer Haberler
armagan caglayan
Armağan Çağlayan ameliyat sonrası sosyal medya hesabından açıklama yaptı
C9B75B1A-6FC0-46F2-8ED6-18A08C631F59
Akciğer kanseri olan Armağan Çağlayan gözyaşlarını tutamadı
armagan-caglayan-akciger-kanseri
Armağan Çağlayan akciğer kanseri olduğunu açıkladı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir