Arife gününde ve Ramazan Bayramı’nda marketler açık mı? Tam kapanmada marketlerin çalışma saatleri…

featured

Marketlerin açılış kapanış saatlerinin yanı sıra bayram mesaisi de merak ediliyor. Bu yıl Ramazan Bayramı 13-14-15 Mayıs tarihlerine denk geliyor. Peki, 3 günlük Ramazan Bayramı’nda marketler açık olacak mı? Marketler tam kapanma döneminde saat kaça kadar hizmet veriyor?

Bu yıl 13-14-15 Mayıs tarihlerine denk gelecek olan Ramazan Bayramı’nda tam kapanma önlemlerinin devam etmesi sebebiyle vatandaşlar, bayramda marketler açık olacak mı sorusuna yanıt aramaya başladı.

İçişleri Bakanlığı’nın yayınladğı tam kapanma genelgesi  üç günlük Ramazan Bayramı’nı da kapsıyor. Bu nedenle tam kapanma süresince geçerli olan market çalışma saatleri Ramazan Bayramı boyunca devam edecek. Bu kapsamda genelgede belirtildiği üzere marketler bayramda da saat 10.00-17.00 arasında hizmet sunabilecek. Ancak marketlerin bayram mesaisi, politikalarına göre değişebiliyor. Bazı marketler bayramın ilk iki günü çalışanlarına izin verebiliyor.

Genelgede yer alan ayrıntılar

İçişleri Bakanlığı’ndan yayınlanan genelgede market çalışma saatleri ile ilgili şu ayrıntılara yer verildi;

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek,

Vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecektir.

Aynı saatler arasında bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlıcılar ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir