‘Yok’ satan otomobiller ne hikmetse piyasaya çıktı! Araç satışı için arayan bayinin akılalmaz kurnazlığı

Dünyayı etkileyen çip krizi, pandemi ve yüksek döviz kurları nedeniyle araç fiyatları rekor seviyelere ulaştı. Fiyatların artması, bazı stokçuların iştahını kabartmış, sıfır otomobiller piyasadan çekilmişti. Dünyada yaşanan olumlu hava ve Türkiye’de ÖTV indirimi ile ilgili söylentilerin ardından ne hikmetse, ‘’Yok’’ satan sıfır otomobiller yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

featured

Konu ile ilgili dikkat çeken paylaşımda bulunan bir Ekşi Sözlük kullanıcısı, bugün ismini vermediği bir bayi tarafından arandığını söyledi. 2020 ve 2021 yılı boyunca sıfır araç sorduğunu, fakat istediği modeli bir türlü bulamadığı bayi tarafından arandığını iddia eden kullanıcı, ikinci el departmanlarında istediği arabanın 2020, 2021 ve 2022 modellerinin kendisine önerildiğini kaydetti.

Bayi yetkililerinin, ‘’Araçların kilometrelerinin söylenmeye değmeyecek kadar düşük’’ dediğini anlatan kullanıcı, ‘’Paket, model, yakıt gibi farklı seçeneklerim olduğunu, eğer düşünürsem iletişime geçebileceğimi ifade etti.’’ dedi.

Sıfır araç alana satış yasağı getirilecek

”ÖTV SÖYLENTİSİ YETTİ, SIFIR OTOMOBİLLER ORTAYA ÇIKTI”

Sosyal medyada paylaşılan bu gönderinin altına çok sayıda yorum yapıldı. Bazı kullanıcılar, ‘’ÖTV indirimi söylentisi bile yetti. Stokçuların otoparklarda gizlediği sıfır otomobiller nihayet ortaya çıktı.’’ şeklinde yorum yaptı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir