Apple’dan flaş karar! iPhone 6 artık güncellenmeyecek

Apple iPhone 6'yı “vintage ürünler” listesine ekledi. iPhone’ların daha büyük ekrana sahip ilk üyesi, resmi Apple desteği artık alamayacak.

featured

Apple üretimi birkaç yıl önce durdurulan iPhone 6’yı güncellemelerin gelmediği modeller arasına aldı.

2014 yılında piyasaya sürülen iPhone 6’lar, son olarak 12.5.6 güvenlik güncellemesinin ardından artık güncelleme ve resmi Apple desteği alamayacak.

APPLE VİNTAGE LİSTESİ NEDİR?

5 yıldan uzun 7 yıldan kısa süre önce satış dağıtımları sona ermiş ürünler, klasik olarak kabul ediliyor ve Apple vintage listesine giriyor. Yalnızca iPhone değil, iPod, iPad, Mac, Beats, Apple Watch da Apple vintage ürünler arasına giriyor.

Apple, bu ürünlerin resmi olarak dağıtımının sona ermesinden sonra 7 yıla kadar eski ürünler için parça ve onarım hizmeti sağlıyor.

GÜVENLİK GÜNCELLEMELERİ İLE DESTEK SÜRÜYOR

iPhone 6 serisi Eylül 2014’te iOS 8 ile birlikte tanıtıldı. Apple, 2019’da iPhone 6s ve daha yeni model gerektiren iOS 13’ü yayınlamasıyla birlikte üretimi durduruldu, halâ kullanılabilen ancak zor bulunan modeller arasındaydı.

Buna rağmen Apple, iOS 12 yüklü iPhone 6, iPhone 6 Plus ve hatta iPhone 5 serisi için güvenlik güncellemeleri vermeye devam etti.

NFC VE APPLE PAY’İ DESTEKLEYEN İLK İPHONE’LARDI

iPhone 6 özelliklerini hatırlayacak olursak; 4.7 inç büyüklüğünde Retina HD ekran, tek 8 megapiksel arka kamera, 1GB RAM ve A8 çip ile donatılmıştı. iPhone 6 Plus, Full HD ekran ve optik stabilizasyona sahip arka kamerasıyla diğer modelden ayrılmıştı. iPhone 6 serisi, NFC ve halâ ülkemizde kullanılamayan Apple Pay’i destekleyen ilk iPhone’lardı.

57 bin TL’lik iPhone 14 kuyruğu!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir