iPhone 15 modelleri nasıl olacak? İşte yeni tasarım

Ünlü teknoloji analisti Ming Chi Kuo'nun paylaştığı bilgilere göre Apple, iPhone 15 serisinde tasarım konusunda değişikliğe gidecek.

featured

Apple, geçtiğimiz ay yaptığı etkinlikle birlikte iPhone 14 serisini tanıttı. Teknoloji devi, şimdi de gelecek sene tanıtacağı iPhone 15 serisi için hazırlanıyor. Teknoloji analizi yapan sosyal medya fenomeni Ming Chi Kuo, iPhone 15 tasarımı ile ilgili yeni bir iddia ortaya attı.

Firma, yakın zamanda iPhone 15 serisinde Lightning bağlantı noktasından sıyrılarak USB-C’ye yöneleceğini açıklamıştı. Yeni iddiaların da doğru çıkması durumunda iPhone 15 serisinde değişiklikler olacak.

APPLE, İPHONE 15 SERİSİNİN PRO MODELLERİNDE ESKİ TASARIMA DÖNECEK!

Uzun süre önce ortaya çıkan sızıntılarda Apple’ın yeni çıkaracağı iPhone’larda Lightning bağlantı noktasını bırakacağı ve USB-C’ye yöneleceği iddiaları ortaya atılmıştı. Firma geçtiğimiz günlerde bunu kabul ederek iPhone 15 serisinde USB-C kullanacağını açıkladı.

Ming Chi Kuo adlı analistin Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda iPhone 15 tasarımı ilgili yeni bir iddia ortaya çıktı. Ming Chi Kuo, Apple’ın iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinde tasarım değişikliği yapmak istediğini açıkladı. Firma, yeni modellerinde yer alacak güç ve ses tuşlarında katı hal tasarımı kullanacak. Analist ayrıca tıklama hissinin kullanıcının yaşaması için Taptic Engine titreşim motorunu birden üçe çıkaracağını da açıkladı.

Konuyu özetlemek gerekirse iddiaların doğru olması halinde yaklaşan iPhone 15 Pro modellerinde ses açma kapama ve güç tuşları tıpkı iPhone 7 ile hayatımıza giren, son olarak iPhone SE 3 modelinde karşımıza çıkan ve Taptic Engine titreşim motoruyla çalışan ana ekran tuşuna benzer bir mantıkla çalışacak.

Ek olarak geçtiğimiz günlerde TrendForce, iPhone 15 serisinde RAM kapasitesinin 8GB olacağını paylaştı. Ayrıca yalnızca serideki Pro modelin de gücünü Bionic A17 işlemcisinden alması bekleniyor.

Ünlü analist ayrıca Apple’ın yeni iPhone modellerinde Android cihazlarda yer alan OEM özelliğine benzer bir güvenlik aracı getireceğini de paylaştı. OEM Kildi, telefonun üçüncü kişiler tarafından sıfırlanması durumunda cihazın kullanılmasını engelleyen bir fonksiyondur. Telefonun sıfırlandıktan sonra kurulum sırasında Google Hesabını’nın girilmesini ister.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir