‘Cani baba’ suçlaması yüzünden intihar etmişti! 3 aylık Elif Ada Topçu bebeğin otopsi raporu Mustafa Gaffar’ı ‘masum’ yaptı

Antalya’nın Serik ilçesinde babası tarafından dövülerek öldürüldüğü iddia edilen 3 aylık Elif Ada Topçu bebeğin otopsi raporu çıktı. Raporda, bebeğin şiddet veya zehirlenme değil, tanısı konulamayan hastalık sebebiyle öldüğü öğrenildi.

featured

Antalya’da babası tarafından dövüldüğü için öldüğü öne sürülen Elif Ada Topçu bebeğin asıl ölüm nedeninin tanısı konulamayan bir hastalık olduğu belirlendi.

Serik ilçesi Orta Mahalle 1071 Sokak’taki bir apartman dairesinde 16 Kasım 2021 tarihinde meydana gelen olayda, Beyza Topçu ile uzun zamandır birlikte yaşadığı Mustafa Gaffar arasında kira parası yüzünden tartışma çıktı.

İddiaya göre, tartışmada Mustafa Gaffar önce Beyza Topçu’yu ardından gürültüye uyanan 3 aylık kızı Elif Ada Topçu’yu dövdü. Çocuğunun hareketsiz olduğunu fark eden anne durumu akrabalarına ve 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.

İlk müdahalesi evde yapılan bebek, hastaneye kaldırıldığı sırada hayatını kaybetti. Beyza Topçu, polis merkezine giderek baba Mustafa Gaffar’dan şikayetçi oldu. Gözaltına alınan Gaffar, sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

CEZAEVİNDE ASILI HALDE ÖLÜ BULUNDU

Antalya E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan Mustafa Gaffar, 18 Kasım 2021 tarihinde koğuşuna giren görevliler tarafından çarşafla ranzaya asılı halde bulundu. Yapılan incelemede Mustafa Gaffar’ın hayatını kaybettiği belirlendi.

Antalya’da 3 aylık Elif Ada Topçu, babası tarafından dövüle dövüle öldürüldü! Kan donduran iddialar…

“UYANDIĞIMDA HAREKETSİZ YATIYORDU”

Anne Beyza Topçu ise Mustafa Gaffar’ın kendisini ve bebeğini dövdüğünü iddia etmişti. Topçu, şunları söylemişti:

“Normalde beni darp ediyordu. Ondan sonra bizim seslerimize çocuk uyandı. Dönüp sinirini ondan çıkardı. Kafasına vurdu. Kaşında çizik oldu. Morluk falan yoktu. Ben hastaneye götüremedim işe gideceğim için. Sonra uyandığım zaman morluk vardı. Akşam da karakola giderek şikâyette bulundum. Darp raporu aldım. Doktorlar bebeği beyin cerrahisine yönlendirdi. Eve geri geldik. 02.30 gibi yatırdım bebeğimi. Sabah uyandığım zaman hareketsiz öylece yatıyordu. Burnundan köpükler gelmişti. Gözleri açıktı. Sonra tekrar hastaneye getirdim.”

TANISI KONULAMAYAN HASTALIK SONUCU ÖLDÜ

Otopsi sonucuna göre, tanısı konulamayan bir hastalık sonucu ölmüş… Minik Elif’in ölüm nedeni ise çıkan otopsi sonunda belli oldu.

Raporda, yapılan dış muayenede tespit edilen lezyonların lokalizasyonu ve ağırlık itibariyle ile ölüm meydana getirilebilecek nitelikte olmadığı, iç muayenede kafatasında kırık, kafa içi kanama, beyin kanaması, beyin doku harabiyeti, iç organ ve büyük damar yaralanması tarif edilmediği dikkate alındığında; bebeğin travmatik tesirle öldüğünün tıbbi delilleri ile zehirlenerek öldüğünün tıbbi delilleri bulunmadığı belirtildi.

Yine raporda bebeğin ölümünün otopside tanısı konulamayan hastalık sonucu meydana geldiği oy birliği ile kabul edildi.

“‘CANİ BABA’ SÖYLEMLERİNE DAYANAMADI”

Mustafa Gaffar’ın avukatı İbrahim Şahin otopsi sonucunun yer aldığı raporu gazetecilerle paylaştı. Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, cezaevinde intihar eden müvekkilinin iftiralara uğradığını ve 3 aylık bebeğin canice öldürüldüğünden dolayı tutuklandığını söyledi.

Karşı tarafın ulusal basına çıkarak iftiralarına devam ettiğini ve babanın ‘cani baba’ söylemlerine dayanamayarak yaşamına son verdiğini savunan Şahin, “Bu iftiralar sonucu müvekkil cezaevinde şiddete maruz kalmış, uğradığı şiddet ve cani baba söylemlerine daha fazla dayanamayarak cezaevinde yaşamına son vermiştir. Beyza Nur isimli şahıs attığı iftiralar sonucu bir nevi müvekkilin ölümüne sebebiyet vermiştir” dedi.

BEBEK 9 SAAT AÇ BIRAKILDI İDDİASI

Beyza Nur’un 3 aylık bebeğin 9 saat aç bırakıldığı iddiasına da değinen Şahin, “Kendi ifadelerinde gece saat 02.00 sırlarında çocuğu uyuttuğunu, gece boyunca çocuk ağlamadığı için kendisinin de sabah saat 11.00’de uyandığını söylemiştir. 3 aylık bir bebeğin 9 saat aç bırakılması bebeğin açlıktan ölmüş olabileceği sorularını akla getirmektedir. Tıbben bakıldığında da 3 aylık bir bebeğin 9 saat aç bırakılması mümkün değildir” dedi.

“BEBEĞE CİVANPERÇEMİ ADLI BİR BİTKİ ÇAYI İÇİRİLDİĞİNİ ÖĞRENDİK”

Ayrıca haricen yaptıkları araştırmalara göre anne tarafından bebeğe civanperçemi adlı bir bitki çayı içirildiğini öğrendiklerini söyleyen Şahin, “Tüm bunların soruşturulması adına şu an dosyada en büyük şüpheli olan Beyza Nur isimli şahıstan şikayetçi olarak savcılığa şikayet dilekçemizi sunduk. Gerekli araştırmaların yapılacağı kanısındayız. Umarız adalet yerini bulur” diye konuştu.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir