Annesi bulunmuştu! Nisa Mihriban bebekten acı haber…

İstanbul Pendik’te boş araziye terk edilen 3 aylık bebek, acil tıp teknisyeni Büşra Durmaz ihbar üzerine bulmuştu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Durmaz’ın kendi sütünü verdiği ve ismini de Nisa Mihriban olarak koyduğunu açıklamasıyla, olay tüm Türkiye’ye mal oldu. Polis, şüpheli anneyi günler sonra gözaltına aldı. Öte yandan gelen son dakika haberine göre ‘Nisa Bebek’ ile ilgili kötü haber geldi…

featured

İstanbul Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servisi Başhekimliği Pendik 11 No’lu Acil Yardım İstasyonu’nda Acil Tıp Teknisyeni olarak görev yapan 29 yaşındaki Büşra Durmaz, 29 Mart Salı günü Pendik’te boş araziye bırakılmış bir Bebek ihbarına gitti. Durmaz, bulduklarında aç olduğunu fark ettikleri bebeği emzirdi ve 3 aylık bebeğe kendi kızının ikinci adını verdi. Öte yandan Nisa Mihriban Bebek’le ilgili acı haber geldi. Öte yandan Nisa Mihriban Bebeğin annesi tutuklandı.

ACI HABER: NİSA BEBEK HAYATINI KAYBETTİ

CNN TÜRK muhabiri Merve Tokaz canlı yayında “Gerçekten çok trajik ve üzücü bir olay ne yazık ki. Pendik’te boş bir arazide bulunmuştu Nisa bebek. Sağlıklıydı, Çocuk Esirgeme Kurumu’nda bakım altındaydı ancak bir anda fenalaştı ve hastaneye kaldırıldı. Ancak üzücü haber geldi ve Nisa bebeğin beyin ölümü gerçekleşti, Nisa bebek hayatını kaybetti” ifadelerini kullandı.

Tokaz, “Nisa bebek Türkiye’nin günlerdir konuştuğu bir bebekti. Hiç kimse böyle bir şey olacağını beklemiyordu çünkü Nisa bebek Çocuk Esirgeme Kurumu’nda bakım altındaydı, herhangi bir sıkıntı yoktu. Ne yazık ki Nisa bebek Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi’nde hayatını kaybetti” dedi.

NİSA MİHRİBAN BEBEĞİN ÖLÜME TERK EDİLİŞİ GÜVENLİK KAMERASINDA

Çalışmalar kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince 60 güvenlik kamerası görüntüsünün izlendi. Ebru S.’nin Maltepe Huzurevi Metro İstasyonu’ndan metroya binerek Pendik durağında indiği bilgisi edinildi. Polis, şüpheli anne Ebru S.’nin taksiye binerek Kavakpınar Mahallesi’nde bebeği bıraktığını tespit etti. Ebru S.’nin bebeğinin terkettiği anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Görüntülerde elinde bir elinde bavul diğer elinde çanta içinde bebeğini taşıyan Ebru S. Pendik metro istasyonunda kameralara takıldı. Soğukkanlı tavırları dikkat çeken Ebru S. bir süre sonra gözden kayboldu. Bir diğer görüntü de Ebru S.’nin bebeği bırakıp döndüğü anlar kameralara yansıdı.

Elinde sadece bavul görünen Ebru S.’nin hiçbir şey olmamış gibi rahat tavırlarla yürümesi dikkat çekti. Ebru S. daha sonra bir araca binerek uzaklaşıyor.

NÜFUSTA EBRAR NİL

Nüfus kayıtlarına göre 3 Ocak 2022 doğumlu olan bebeğin, nüfus kayıtlarında isminin Ebrar Nil S. olduğu öğrenildi.

NİSA BEBEĞİN ÖLÜMÜNE ‘İHMAL’ İNCELEMESİ

Öte yandan Nisa Mihriban’ın ölümüyle ilgili yurt görevlilerinin ihmali olduğu iddiasıyla inceleme başlatıldı. Bahçelievler Polis Merkezi’nde, çocuk bakımevi görevlilerinin de ‘ihmal’ iddiasıyla ifadesinin alındığı kaydedildi.

AİLE BAKANLIĞI: ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTIR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Anne Ebru S. tarafından terk edilen Nisa bebek, 30 Mart’ta emniyet birimleri tarafından Bakanlığımıza bağlı bir kuruluşa getirilmiştir. 31 Mart sabah saatlerinde solunum güçlüğü çekmesi nedeniyle kurumda görevli sağlık personeli tarafından Nisa bebeğe müdahale edilmiş ve ambulansla hastaneye götürülmüştür. Bebek hastanede yoğun bakımda tedavi altına alınmış ve durumunun kritik olduğu bilgisi edinilmiştir. Konuyla ilgili derhal adli ve idari soruşturma başlatılmıştır” bilgileri yer aldı.

KASTEN ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS SUÇUNDAN GÖZALTINDA

Polis ekipleri, şüpheli Ebru S.’yi dün saat 15.00 sıralarında evinin önünde yakaladı. Savcılık talimatıyla şüpheli Ebru S.’nin “Kasten öldürmeye teşebbüs” ve “Terk” suçlarından gözaltına alındığı öğrenildi. Şüpheli Ebru S.’nin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Şüpheli Ebru S.’nin emniyetteki ifadesinde 2019 yılında imam nikahlı evlendiğini, evliliğinden bir çocuğu olduğunu ve eşinden ayrıldıktan sonra çocuğunun eşinde kalmaya başladığını söyledi. Eşiyle ayrıldıktan sonra ailesinin yanına döndüğünü belirten Ebru S. ailesinin kendisini istemediği biriyle evlendirmeye çalıştığını öne sürerek ayrı eve çıktığını belirtti.

NİSA MİHRİBAN BEBEK NEDEN ÖLDÜ?

Nisa Mihriban bebeğe çocuk bakımevinde yanlış müdahale bulunulması sebebiyle yoğun bakıma alındığı iddia edildi. Olayla ilgili 2 bakıcının ifadesine başvuruldu.

‘KADIN SIĞINMA EVLERİNİN SÜRESİ VAR’

Bir süre sonra M.Ç. isimli biriyle cinsel birliktelik yaşadığını ve M.Ç.’yi bir daha görmediğini kaydeden Ebru S. kadın sığınma evine yerleştiğini ve orada hamile kaldığını öğrendiğini söylediği öğrenildi. Ebru S. ifadesini şu şekilde sürdürdü: “5 Ocak 2022 günü bir kız çocuğu dünyaya getirdim. Doğum yaptıktan sonra tekrar kadın sığınma evine gittim. Kadın sığınma evlerinin süresi var, her yerde 6 ay kalabiliyorsun. Benim sürem dolmuştu” ifadelerini kullandı.

Kadın sığınma evindeki bir kadının tavsiyesi üzerine başka bir kadının yanına gideceğini fakat kendisini bebekle kabul etmeyeceğini düşündüğünü söyleyen Ebru S. bu sebeple bebeğini bilmediği bir adreste 29 Mart saat 12.00 sıralarında bıraktığını söyledi.

BEBEĞİN BABASINA ‘HAMİLEYİM’ ŞEKLİNDE MESAJ ATMIŞ

Bebeğini bıraktıktan sonra M.D. isimli arkadaşıyla buluştuğunu kaydeden şüpheli Ebru S. bu kişiyle kendi rızasıyla cinsel ilişkiye girdiğini kaydetti. Şüpheli Ebru S. bıraktığı bebeğin babasına “Hamileyim” şeklinde mesaj attığını fakat baba M.Ç.’nin cevap vermediğini iddia etti.

KEŞKE DEVLETE SIĞINSAYDIM

Ebru S.’nin ifadesinde “Benim hamile kaldığımdan ailemin haberi yoktur. Bebeği biri sahiplensin diye bıraktım. Keşke devlete sığınsaydım, çok pişmanım. Zorda kaldığımdan dolayı bebeği herkesin görebileceği kamuya açık bir alanda bıraktım. Öldürme kastım yoktur tamamen zorda kaldığım için bıraktım” dediği kaydedildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Bebeğini terk eden Ebru S. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

BAKAN KOCA SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞMIŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “ATT Büşra ve süt kızı” videosunu sosyal medya hesabından paylaşmıştı. Bakan Koca, “Pendik’te görevli Acil Tıp Teknikerimiz Büşra terk edilmiş bir bebek vakasına gitti. 14 aylık bebeği olan Büşra kardeşimiz aç bebeği kendi bebeği gibi emzirdi. Ertesi gün hastaneye gidip ilgilendi. Ona bebeğinin elbiselerinden giydirdi. İstek üzerine adını o koydu: Nisa Mihriban” ifadelerini kullanmıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “ATT Büşra ve süt kızı” videosunu sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

ANNE TUTUKLANDI

Polis ekipleri ayrıca, bebeğini bırakan şüpheli Ebru S.’yi dün saat 15.00 sıralarında evinin önünde yakaladı. Savcılık talimatıyla şüpheli Ebru S.’nin “Kasten öldürmeye teşebbüs” ve “Terk” suçlarından gözaltına alındı. Anne tutuklandı…

TUTUKLAMA TALEBİ

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirilen şüpheli Ebru S. burada soruşturmayı yürüten Savcı Fatmagül Yörük’e ifade verdi.

Ebru S., savcılık ifadesinde 2019 yılında O.T. ile imam nikahı kıydığını, o evliliğinden kız çocuğu olduğunu söyledi. O.T.’nin kendisine defalarca şiddet uyguladığını fakat şikayetçi olmadığını belirten Ebru S. eşi tarafından gördüğü şiddetle ilgili “Ailem de buna razı olmam gerektiğini, ve eve dönemeyeceğimi söylüyordu” dedi.

2021 yılında eşi O.T.’den ayrılarak çocuğuyla birlikte baba evine döndüğünü kaydeden şüpheli Ebru S. “Babam çocuğu istemeyince O.T. gelip kızımı aldı. Ev içerisinde sürekli üzerimde baskı kuruluyordu. Ailem tekrar istemediğim biri ile evlendirmeye çalıştı. Bu sırada ben Instagram üzerinden tanıştığım M.Ç. ile görüşüyordum” şeklinde konuştuğu öğrenildi.

M.Ç’den hamile kaldığını ve durumu M.Ç.’ye bildirince çocuğu aldırmasını istediğini belirten anne Ebru S. şöyle devam etti: “Elime de bir tane kurşun sıkıştırdı. Bana ‘Buna bakıp beni hatırlarsın’ dedi. Sonrasında numarasını değiştirdi. Kendisine ulaşamadım. Yaklaşık bir ay daha ailemin evinde yaşamaya devam ettim. Karnım büyümeye başlayıp, evlilik konusunda baskı görmeye başlayınca 2021 yılı temmuz ayında evden kaçtım. Kaçıp İstanbul’a geldim. Bir süre sokaklarda gezinip Taksim’de bulunan karakoldan yardım istedim. Beni Bahçelievler’deki kadın sığınma evine yerleştirdiler. İki ay burada kaldım. Sonra beni Maltepe Kadın Sığınma Evine naklettiler. Bebek kontrollerimi Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaptırdım. Çocuğu da yine aynı hastanede 5 Ocak 2022 tarihinde doğurdum.”

Doğumdan ailesinin haberinin olmadığını, bebeğin erken doğduğu için bir süre yoğun bakımda kaldığını kaydeden şüpheli Ebru S., kadın sığınma evine geri döndüğünü ifade etti. Ebru S. ifadesinde 6 aylık süresinin dolunca kadın sığınma evinin kendisinden ayrılmasını istediğini söyledi. Kadın sığınma evinde tanıştığı bir kadının tavsiyesi üzerine B.M. isimli kadının yanına gittiğini ifade eden Ebru S. “B.M.’nin çocuk kabul etmediğini söylediler. Bu yüzden de söz konusu eve yakın bir yerde tam adresini bilmediğim 4 katlı bir binanın önüne gittim. Bebeğimi orada emzirdim. Mamasını verdim. Battaniyeye sardım ve uyuttum. Puset içerisinde yere bıraktım. Sonra da apartman girişindeki zillere basıp saat 11.00-12.00 sıralarında oradan uzaklaştım. Bebeği bıraktığımda herhangi bir sağlık sorunu yoktu. Ben bebeği en son bir ay önce Maltepe’de bulunan bir sağlık ocağına aşı için götürmüştüm. Orada da herhangi bir rahatsızlığı yoktu” dediği öğrenildi.

Şüpheli Ebru S. ifadesinde “Ben çocuğumu özellikle kolay bulunması için apartman önüne bıraktım. Zillere bastım. Kasten öldürmek gibi bir amacım yoktu. Hatta bir süre etrafta gezinip çocuğu alıp almayacaklarını kontrol ettim. İki gün sonra bile olay yerine gidip baktım. Benim çocuğa bakacak durumum yoktu. Ailemin de bu çocuktan haberi yoktu. Eğer öğrenselerdi bana ve çocuğuma zarar verebilirlerdi” dedi.

Savcı Fatmagül Yörük, Ebru S.’yi “Neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama” suçundan tutuklama talebiyle hakimliğe sevk etti.

EMNİYET İFADESİ

Şüpheli Ebru S.’nin emniyetteki ifadesinde 2019 yılında imam nikahlı evlendiğini, evliliğinden bir çocuğu olduğunu ve eşinden ayrıldıktan sonra çocuğunun eşinde kalmaya başladığını söyledi. Eşiyle ayrıldıktan sonra ailesinin yanına döndüğünü belirten Ebru S. ailesinin kendisini istemediği biriyle evlendirmeye çalıştığını öne sürerek ayrı eve çıktığını belirtti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir