Ankaralı Atiba’dan “Galatasaray aşığı gözlemci vekil Yusuf Namoğlu” hikayesi…

featured

İşte Ankaralı Atiba’nın o paylaşımları:

“Ne kadar da mutlular Gol sevinçlerini gösterme konusunda hiç bir tereddüt göstermiyorlar. Biri tarafsız olması gereken ülkenin başbakanı Diğeri ise ligde uzun yıllar hakemlik yapmış ve bu tarihte milletvekili olan Yusuf Namoğlu.

Mesut Yılmaz’ı anlatmaya gerek yok nasıl bir Galatasaraylı olduğunu herkes çok iyi bilir. Eski Başbakanlık muhabiri Erhan Seven’in kitabından bir bölüm. Mesut yılmaz, devlet bakanı Eyüp Aşık’ı “uğur” olsun diye Trabzon-Galatasaray maçına göndermiş. Uğurlu gelmiş işte 🙂

Gelelim Yusuf Namoğlu’na. Yeğenine Galatasaraylılık sevgisini aşılayacak kadar Galatasaray’lı. Yıllarca Mhk başkanlığı yaptı ve hakemler üzerinden uyguladığı ödül-ceza sistemi herkesin malumu.

Yusuf Namoğlu bu sevinç gösterisinde bulunduğunda Milletvekili. Ya adam gönül verdiği takımının golüne sevinmiş ne var ki bunda diyebilirsiniz. MHK başkanı olup hakemleri baskı altında tutmadığınız ve futbola müdahale etmediğiniz sürece elbette bir sakıncası yok.

Yusuf Namoğlu 1991-1999 yılları arası milletvekilliği yaptı. Ama oda ne

1992-1993 sezonunda Milletvekili Yusuf Namoğlu aynı zamanda karşımıza gözlemci olarak çıkıyor. Galatasaray-Kayserispor Galatasaray-Beşiktaş Maçlarında gözlemci…

Türk futbolunun en tartışmalı sezonlarından biri olan 1992-1993 sezonunda aktif bir milletvekilinin maçlarda gözlemci olması tuhaf bir durum olsa gerek.

Tesadüfe bakın ki sn Namoğlu milletvekili olduğu dönemde yine Türk futbolunun en tartışmalı sezonlarından 1996-1997 sezonunda da 9 maçta gözlemci olarak görev yapmış.

İşte 1997-1998 sezonunda Mesut Yılmaz ile birlikte Galatasaray maçında sevincine tanık olduğumuz, yıllarca Mhk başkanlığı yapmış, yeğenine Galatasaray sevgisi aşılayan, Yusuf Namoğlu’nun hikayesi.”

https://twitter.com/Ankaraliatiba/status/1349780208912642048

https://twitter.com/Ankaraliatiba/status/1349780223089369088

 

 

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir