Müge Anlı’da ortaya çıkmıştı! Ankara’daki ‘sahte gelinler’ operasyonunda şok detay: 1,5 milyon TL…

Türkiye'nin birçok kentinde kadınların evlenme vaadiyle dolandırıcılık yaptığı Müge Anlı ile Tatlı Sert programında işlenmesi sonrası günlerce kamuoyunda konuşulmuştu. Erkeklerin özellikle engelli, yaşlı ve mağduriyetlerinden faydalanan suç örgütünün, kadınların istenme olayı, çeyiz ve düğüne kadar her şeyi planlayarak dolandırdığı öğrenildi. Sahte gelinlerin hedeflerine ulaştıklarında kendilerine takılan para, ziynet ve evde olan değerli eşyaları alarak kaçtığı ortaya çıktı. Ankara Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin şikâyetlerin ardından titizlikle sürdürdüğü soruşturma sonrası Ankara merkezli 8 ilde "Sahte Gelinler" operasyonu gerçekleştirildi. 21 kişinin bulunduğu suç örgütünün, 20'den fazla kişiyi mağdur ettiği ve 1,5 milyon lira gelir elde ettiği ortaya çıktı. Örgüt üyesi erkeklerin mağdurlarla kadın sesi çıkartarak kandırdıkları belirlendi.

featured

Türkiye’nin birçok ilinde kadınların evlenme vaadiyle dolandırıcılık gerçekleştirdiklerini Müge Anlı ile Tatlı Sert programına katılan mağdurlar anlatmıştı. Ankara Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Dolandırıcılık Büro Amirliği, 3 mağdurun şikayetçi olması üzerine ekip oluşturdu. Kurulan özel ekip çalışmasında 9’u kadın 21 kişiden oluşan suç örgütünü belirledi. Örgütün adete röntgenini çeken özel ekip, 25 ile 65 yaş aralığındaki kadınlar kullanılarak insanları nasıl dolandırıldığını deşifre etti.

Türkiye geneli faaliyet yürüten suç örgütü, saha elemanları vasıtasıyla özellikle yaşlı, engelli ve algı yetisi düşük kişileri buldu. Saha elemanları evlenmek isteyen kişilere, kendilerine uygun kadınların olduğu ve isterlerse evlenmeye ikna edebileceklerini söyledi. İkna olan kişiler, saha elemanlarına bunun karşılığı bir miktar para verdi. Anlaşma tamamlanmasının ardından örgüt lideri hazırlanan senaryoyu sahneye koydu.

ÖRGÜT ÜYELERİ BABA, ANNE, AMCA, TEYZE OLDU

Türk örf, adet ve geleneklerine uygun şekilde hazırlanan senaryoda evlenmek isteyen kişi ailesini de alarak, evlenmek istediği kişiyi ailesinden istemeye gitti. Suç örgütünün önceden hazırlamış olduğu evde, gelinin baba, anne, kardeş, hala, teyze ve amca rolünü örgüt üyeleri üstlendi.

Bir gün gelin kadının olan başka bir dolandırıcılık olayında anne, teyze ve hala rolüne girdi. İsteme töreninin ardından geleneklere uygun şekilde gelinlik, çeyiz ve takılar alındı. Resmi nikah isteyen kişileri de düşünen örgüt, kimlik fotokopilerini alarak nikah işlemleri başlatıyor süsü verdi.

AMACINA ULAŞAN SAHTE GELİNLER KAÇTI

Dolandırıldıklarının farkında olmayan damat ve ailesi düğün günü gelinle karşılıklı oynayarak mutluluklarını paylaştı. Düğün gününün ardından sahte gelinin evine ziyaret gelen örgüt üyeleri bir süre sohbet ettikten sonra ayrılarak dışarda beklemeye başladı. Sahte gelin, ilk bulduğu fırsatta kendisine takılan takı, para ve evde bulunan değerli eşyaları alarak kaçtı. Olayın şaşkınlığını üzerinden atan mağdurlar dolandırıldığını anladı. Sahte gelinler, evde aldıkları telefon ve eşyaları akrabalarına dağıttıkları ortaya çıktı. Suç örgütünün, 20’den fazla kişiyi mağdur ettiği ve 1,5 milyon lira gelir elde ettiği belirlenirken para paylaşımını ise örgütteki pozisyona göre yaptı.

KADIN SESİ ÇIKARARAK EVLİLİĞE İKNA ETTİ

Suç örgütü, mağdurlara yaptıkları bununla da sınırlı olmadığı ortaya çıktı. Örgüt üyeleri varlıklı olan ve evlenmek isteyen kişilere genç ve güzel kadınlara tanıştırdıkları belirlendi. Ayrıca örgüt kaçan sahte gelinin yerine başka bir kadın getirdiği onu da kaçırıp üçüncü kez başka bir kadın getirip yine dolandırdıkları tespit edildi. Dolandırıcılar olayı o kadar abarttılar ki, evlenmek isteyen kişilere birazdan seni evlenmek isteyen kadın arayacak onunla anlaşırsın dedi.

Diğer telefondan mağduru arayan örgüt üyesi, kadın sesi çıkararak evlenmeye ikna ettiği mağdur beyanında ortaya çıktı. Suç örgütü dolandırma işlemini başarılı şekilde tamamlamasının ardından kullandıkları GSM hattını yok ederken isim ve görünümlerinde değişiklik yaptıkları tespit edildi. Sahte gelinin birçok kişiyle evlendirildiği ortaya çıktı.

SAHTE GELİNLER ÇÖKERTİLDİ

Ankara Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Dolandırıcılık Büro Amirliği, 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından soruşturmasını tamamladı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu koordinesinde suç örgütüne yönelik olarak Ankara merkezli Gaziantep, Hatay, Afyon, Adana, Eskişehir ve Karabük başta olmak üzere 8 ilde eş zamanlı “Sahte Gelinler” operasyonda 9’u kadın 21 kişi gözaltına alındı.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir